Χορεύουν τα… κενά στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου λόγω έλλειψης υπαλλήλων στην τεχνική υπηρεσία, ενώ η ανησυχία των εργαζομένων για την ασφάλεια των ασθενών και των ίδιων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, καθώς δεν υπάρχει , ως φαίνεται, το ενδεχόμενο προσλήψεων για την ενίσχυση της τεχνικής υπηρεσίας.

 Το νοσοκομείο 85.000 τ.μ. λειτουργεί σήμερα με 23 τεχνικούς, αριθμό παρόμοιο με αυτόν που λειτουργούσε και στο παλαιό νοσοκομείο. Ενα κτίριο, μόλις 6 ετών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δημ. Κουκάκη, παρουσιάζει πάμπολλα προβλήματα, τα οποία μαρτυρούν ότι «η παρουσία και η εργασία τεχνικών δεν συντελείται ούτε στον βαθμό ούτε στη συχνότητα που θα έπρεπε. Μικρά προβλήματα που θα μπορούσαν να είχαν λυθεί άμεσα, χρονίζουν, διογκώνονται, τη στιγμή που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θέτουν πλέον και ζητήματα ασφαλείας».

Σύμφωνα με τον κ. Κουκάκη, οι εργαζόμενοι φτάνουν μέχρι και σε παραίτηση από την αγωνία τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όπου ένας υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας, ορμώμενος από τον φόβο του για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του.

Με δεδομένα αυτά, η διοίκηση του νοσοκομείου, όπως και με τον τομέα καθαριότητας του ιδρύματος, προσανατολίζεται στην προκήρυξη διαγωνισμού προκειμένου να αναλάβει μια ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκάκη, όταν το θέμα είχε συζητηθεί και στο παρελθόν, τα χρήματα που είχαν προβλεφθεί για τον σκοπό αυτό θα ανέρχονταν περίπου στις 900.000 ευρώ και φυσικά θα προέρχονταν από έσοδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου. «Το θεωρήσαμε παράλογο και η διοίκηση το πήρε πίσω μετά από δικές μας παρεμβάσεις».