Χωρις απόφαση για κινητοποιήσεις η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

p>Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Τα πρώτα στοιχεία από το προσχέδιο του προϋπολογισμού αλλά και οι δημόσιες τοποθετήσεις των υπουργών φανερώνουν πως και με τη νέα κυβέρνηση τα εργασιακά, ασφαλιστικά και το εισόδημα θα δεχθούν νέα ολομέτωπη επίθεση.

Και τη νέα χρονιά θα έχουμε ουσιαστικά πάγωμα μισθών και συντάξεων, νέα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη με αύξηση των έμμεσων φόρων.

Με πρόσχημα την αξιοκρατία η κυβέρνηση προχωρά για δημοσιονομικούς λόγους σε μείωση του προσωπικού στις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμισή τους.

Στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής προωθεί  άνοιγμα του ασφαλιστικού για την εφαρμογή της απόφασης του ΔΕΚ, αύξηση των ορίων ηλικίας και των εισφορών και μείωση των συντάξεων.

Μπροστά στα παραπάνω προβλήματα αλλά και στις πολιτικές που προωθούνται από την κυβέρνηση το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να παρέμβει για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ η Αυτόνομη Παρέμβαση πρότεινε αγωνιστικά βήματα για την ανάδειξη των προβλημάτων και 24ωρη απεργία το πρώτο Δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη με αιχμές τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις και το εισόδημα των εργαζομένων.

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ με αποτέλεσμα σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους να απουσιάζει κάθε αγωνιστικό πρόγραμμα από την ΑΔΕΔΥ

Η Αυτόνομη Παρέμβαση θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες  για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και την αντιμετώπιση της νέας κυβερνητικής επίθεσης.

 

 

17/11/2009