Χωρίς χειρουργούς το «Αμαλία Φλέμιγκ»

Σε κλείσιμο οδηγείται η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ»!

Με σειρά εγγράφων προς τη διοίκηση, ο διευθυντής της κλινικής κ. Ευάγγελος Αναγνώστου προειδοποιεί ότι η λειτουργία της είναι επικίνδυνη, λόγω έλλειψης γιατρών και πως θα κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο, εάν δεν ενισχυθεί με προσωπικό.

 

Το χειρουργικό τμήμα λειτουργεί τους τελευταίους μήνες με αποσπάσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία. Οι αποσπάσεις, όμως, έχουν ήδη λήξει και είναι θέμα ημερών η αναστολή της λειτουργίας της! Αποκαλυπτική είναι και επιστολή του προέδρου της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου κ. Ηλία Ρεντούκα προς τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος:

«…Το χειρουργικό τμήμα, με την παρούσα ιατρική σύνθεση οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια προς οριστική παύση της λειτουργίας του. Μία τέτοια συνέπεια θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της υψηλής ποιότητας υπηρεσίας που προσφέρει το τμήμα, την απαξίωση ολόκληρου του νοσοκομείου, αλλά και του συνόλου των ιατρών που υπηρετούν σε αυτό, καθόσον θα ελλείπει μία βασική ειδικότητα αιχμής για την εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του νοσοκομείου…».

Αναφερόμενος στις ελλείψεις, ο κ. Αναγνώστου είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνο» το πρόγραμμα εφημεριών που είχε κατατεθεί τους προηγούμενους μήνες.