Χωρίς γιατρούς τρία αγροτικά ιατρεία στο Δήμο Κρουσσών στο Κιλκίς

h5>Ερώτηση Ε.Αμανατίδου προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Πάνω από 1.500 κάτοικοι παραμένουν εδώ και πέντε μήνες χωρίς γιατρούς. Συγκεκριμένα, οι θέσεις στα ιατρεία της Τερπύλλου, του Ελληνικού και του Κεντρικού έμειναν κενές από τον Μάιο και οι κάτοικοι στηρίζονται από τότε στις επισκέψεις γιατρών από γειτονικά χωριά ή αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο του Κιλκίς ακόμη και για απλές περιπτώσεις.

Στο Δήμο Κρουσσών για 7.000 κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους, υπάρχουν σήμερα μόνο 4 αγροτικοί γιατροί σε 37 οικισμούς. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και έχει φτάσει στα όριά του. Ήδη από τον Μάιο έχει σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας να τοποθετηθεί το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό που να συνοδεύεται από ανάλογη οικονομική ενίσχυση, ώστε να εφοδιαστούν τα ιατρεία με το στοιχειώδη εξοπλισμό.

Μέχρι τώρα το Υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων αγροτικών ιατρών στην περιοχή που αναγκάζονται να βλέπουν εκατόν είκοσι με εκατόν σαράντα άτομα την εβδομάδα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Είναι σε γνώση του η σοβαρή έλλειψη για τα εν λόγω τρία αγροτικά ιατρεία;

Με ποια άμεσα μέτρα και ενέργειες θα φροντίσει για την κάλυψη των κενών το συντομότερο δυνατόν, ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των κατοίκων του Δήμου Κρουσσών και να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η υγεία τους;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ευαγγελία Αμμανατίδου