Χωρίς κλιματισμό το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Το σύστημα κλιματισμού στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα ασθενείς και προσωπικό να προσπαθούν να δροσιστούν με κάθε τρόπο.

Για περισσότερες από δέκα μέρες φαίνεται να μη λειτουργεί ο κλιματισμός στο μεγαλύτερο τμήμα του πρώτου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με αναφορές γιατρών σε ρεπορτάζ του «Κρήτη TV» έχει δημιουργήσει δραματικές συνθήκες νοσηλείας, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξε τουλάχιστον ένα περιστατικό με ασθενή ο οποίος ένιωσε έντονη αδιαθεσία που φέρεται να αποδίδεται στην αποπνικτική ατμόσφαιρα.

«Έχει πάνω από 10 μέρες που το μεγαλύτερο τμήμα του πρώτου ορόφου που στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές, δεν έχει κλιματισμό», αναφέρει ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.

Από την πλευρά του, συγγενής ασθενούς καταγγέλλει την τριτοκοσμική κατάσταση στο νοσοκομειακό ίδρυμα, τονίζοντας ότι η μόνη λύση στην αποπνικτική ζέστη είναι οι ανεμιστήρες χειρός, οι βεντάλιες και… τα περιοδικά.

Ο πολυήμερος καύσωνας που πλήττει το νησί βρήκε ασθενείς της χειρουργικής κλινικής να νοσηλεύονται αλλά και υγειονομικούς να εργάζονται χωρίς κλιματισμό, με τις υψηλές θερμοκρασίες να μετατρέπουν σε θερμοκήπιο το νοσοκομειακό ίδρυμα.