Χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο Κω!

Συναυλία διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του νοσοκομείου Κω διοργανώνουν αύριο η συντονιστική επιτροπή των σημαντικότερων κοινωνικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων του νησιού, σε συνεργασία με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας και θα αρχίσει στις 8 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διενεργηθεί συμβολικός έρανος προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να πληρωθούν τα αεροπορικά εισιτήρια του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου, όταν εκείνος δεήσει να επισκεφθεί το νησί.

Οι φορείς της Κω και το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του νοσοκομείου, ενώ μελετούν ακόμη και την κατάληψη του αεροδρομίου και του λιμανιού του νησιού. 

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην “Α” ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Κω Γ. Κοτσίδας, το νοσοκομείο έχει απομείνει μόνο με 19 γιατρούς και διαθέτει 11 – 12 κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού. Η αναισθησιολόγος, ο καρδιολόγος, ο οφθαλμίατρος και ο ουρολόγος του νοσοκομείου εργάζονται χωρίς αντικαταστάτη, καλύπτουν μονήρεις ειδικότητες του νοσοκομείου δηλαδή, με αποτέλεσμα να εφημερεύουν… 30 ημέρες το μήνα!

Το πλέον αξιοσημείωτο και απαράδεκτο είναι, όμως, ότι το νοσοκομείο Κω στερείται παιδιάτρου και το νησί εξυπηρετείται μόνον από τρεις ιδιώτες παιδιάτρους…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κως είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον τουριστικά νησιά της Δωδεκανήσου, ενώ το νοσοκομείο του νησιού εξυπηρετεί πολύ συχνά και περιστατικά προερχόμενα από τη Νίσυρο, την Αστυπάλαια, την Ψέριμο και την Κάλυμνο.

Βασίλης ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ