Χωρίς παθολογική το Νοσοκομείο της Πρέβεζας 22 με 30 Απριλίου;

Χωρίς παθολογική κλινική φαίνεται ότι θα μείνει για το διάστημα 22 με 30 Απριλίου το Νοσοκομείο Πρέβεζας λόγω έλλειψης ειδικευόμενων γιατρών, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που το atpreveza.gr είχε ήδη εκφράσει από τις αρχές Απριλίου.

Το έγγραφο που κοινοποίησε χθες ο διευθυντής της Κλινικής Γιάννης Μπαΐλης προς την διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνέχεια προηγούμενου «προειδοποιητικού» εγγράφου το οποίο εστάλη στις 20 Μαρτίου, αναφέρει ότι η παθολογική κλινική δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει το συγκεκριμένο διάστημα τόσο για λόγους ασφαλείας των ασθενών όσο και για την προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού και των γιατρών και κατά συνέπεια ίσως θα ήταν ορθότερο να ανασταλεί η λειτουργία της σε αυτό το χρονικό διάστημα. Παράλληλα, η έλλειψη ειδικευόμενων εφημερευόντων γιατρών θέτει σε άμεσο κίνδυνο και την ζωή ασθενών οι οποίοι έχουν ανάγκη διακομιδής με ασθενοφόρο σε άλλο νοσοκομείο.

Η εισήγηση για την αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής η οποία λειτουργεί με μόλις 3 γιατρούς προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση δεδομένου ότι το συγκεκριμένο τμήμα εξυπηρετεί σχεδόν τα 2/3 των ασθενών!

Στο έγγραφο μάλιστα, αναφέρεται πως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Είναι προφανές πως το Νοσοκομείο της Πρέβεζας βρίσκεται στο… κόκκινο και η κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Απριλίου στο χώρο του Νοσοκομείου είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τους Πρεβεζάνους, για όλους μας, να διεκδικήσουμε ένα Νοσοκομείο ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων της.

Την Πέμπτη αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Στρατή Βουγέλη, θα έχουν συνάντηση με τον διευθυντή της 6ης ΥΠΕ Πάτρας κ. Κατσίβελα στον οποίο θα θέσει υπόψη την ανάγκη άμεσης πρόσληψης γιατρών, αναισθησιολόγου, παιδιάτρου, νεφρολόγου κλπ προκειμένου, όπως αναφέρει ο κ.Βουγέλης όχι να λυθεί το πρόβλημα της στελέχωσης αλλά να παραμείνει τουλάχιστον ανοιχτό το νοσοκομείο.

Πηγή: atpreveza.gr