Χρέη και ελλείψεις προσωπικού πνίγουν το Αρεταίειο Νοσοκομείο

Στα 20 εκατ. ευρώ φτάνουν τα χρέη του Αρεταίειου Νοσοκομείου, που σε συνδυασμό με τις κενές θέσεις που αγγίζουν το 60% σε νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση, όπως αναφέρουν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας, Υγείας και Απασχόλησης.

 

«Η σημασία της προσφοράς του Αρεταίειου Νοσοκομείου έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη μέριμνα της πολιτείας για την απρόσκοπτη λειτουργία του» επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι με επικεφαλής τον Μ. Σκουλάκη ερωτούν το υπουργείο Παιδείας (στο οποίο υπάγεται το νοσοκομείο) αν θα αυξήσει το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης (σήμερα είναι 15 εκατ. ευρώ) ώστε να μπορεί στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και αν θα μεριμνήσει για την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Τέλος, ερωτούν το υπουργείο Υγείας αν θα ρυθμιστούν τα χρέη του νοσοκομείου και αν θα καταβληθούν σύντομα οι οφειλές των Ταμείων προς το νοσοκομείο.