“Χρηματοδότηση στην Υγεία”

p>  Κριτική στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας άσκησε ο κ.Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Υγείας του κόμματος ενόψει τον εκλογών που θα διεξαχθούν για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων των γιατρών.

    Όπως είπε ο κ. Τσίπρας η χώρα μας βρίσκεται μόνιμα στις τελευταίες θέσεις των δαπανών για τη δημόσια Υγεία, τονίζοντας ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα της Υγείας εάν δεν κάνεις γενναία χρηματοδότηση.

    Είπε ακόμη ότι από βασική υποχρέωση που είναι η δημόσια δωρεάν Υγεία, έγινε υποχρεωτική αγγαρεία την οποία, όπως τόνισε, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει.

    Αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είπε ότι ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, αντίθετα απαξιώθηκε, τονίζοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική.

    Επισήμανε ακόμη ότι κυρίαρχη λογική της κυβέρνησης είναι η λογική της απαξίωσης του δημόσιου τομέα, ώστε να έρθει ο ιδιωτικός και να κάνει, όπως είπε, πάρτι.

    Όσον αφορά στις συνθήκες εργασίες στα δημόσια νοσοκομεία είπε ότι είναι τριτοκοσμικές καθώς, όπως πρόσθεσε, ο χώρος της Υγείας είναι ο χώρος στον οποίο δοκιμάστηκαν και εδραιώθηκαν οι νέες δομές απασχόλησης, απαξιώνοντας τους γιατρούς ηθικά και επαγγελματικά, οδηγώντας τους στο «φακελάκι» και στην ανεργία.

    Τέλος είπε πως ο Συνασπισμός θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί το δημόσια χαρακτήρα του τομέα της Υγείας, στον οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι δωρεάν.-