Χρούτσου- χρούσου το μασελάκι..

Ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας δηλώνει (κλικ εδώ) πως θα πραγματοποιήσει 3500 προσλήψεις, εκ των οποίων 1300 θέσεις νοσηλευτών, 1500 γιατρών ΕΣΥ και 700 αγροτικών γιατρών.
Αντιπαρερχόμαστε  ως «συγγνωστή πλάνη» τα περί πρόσληψης 700 αγροτικών γιατρών, αφού ως γνωστόν οι αγροτικοί γιατροί καταλαμβάνουν κυκλικά τις θέσεις εκείνων που ολοκλήρωσαν τη θητεία τους, συνεπώς ποτέ δεν προσμετρώνται ως  νέες προσλήψεις.

Ας δούμε όμως την εξαγγελία των 1500 προσλήψεων γιατρών ΕΣΥ. Αν από τις 1500 αφαιρέσουμε τις ήδη προκηρυγμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση 940 θέσεις που πάγωσαν λόγω εκλογών και τις 204 θέσεις ΤΕΠ που ανέπεμψε ο κ. Κοντοζαμάνης, τότε ως υπόλοιπο προκύπτουν 356 θέσεις, λιγότερες δηλαδή και από τις συνταξιοδοτήσεις στο τέλος του χρόνου.
Βεβαίως ούτε αυτές τις 356 θέσεις έχει διαθέσιμες ο κ. Κικίλιας, καθώς δεν υπάρχει σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, εκτός και αν τις συστήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!
Στην ουσία λοιπόν ο κ. Κικίλιας κομπορρημονεί τρώγοντας από τα έτοιμα και δίνοντας υποσχέσεις, με μοναδικό στόχο να καθυστερήσει όλη τη διαδικασία προσλήψεων, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του 2020.

Ένα μικρό παράδειγμα: Ο κ. Κοντοζαμάνης αναπέμπει στα Συμβούλια Κρίσεων, εκτός των θέσεων ΤΕΠ και 8 θέσεις ΩΡΛ (κλικ εδώ). Λίγες μέρες αργότερα ο κ. Κικίλιας με δική του απόφαση τροποποιεί τα Συμβούλια Κρίσεων (κλικ εδώ), αλλά στο Συμβούλιο που αφορά τις Κρίσεις ΩΡΛ διατηρεί ως εκπρόσωπο Επιστημονικού Συμβουλίου έναν Διευθυντή, ο οποίος έχει πάψει προ πολλού να είναι Πρόεδρος ΕΣ και έχει μετατεθεί σε άλλο Νοσοκομείο. Προφανώς η κρίση ΩΡΛ θα αποβεί άκυρη και θα επαναληφθεί εξ αρχής η διαδικασία, ροκανίζοντας άλλον ένα χρόνο. Το ίδιο μας ενημερώνουν πως συμβαίνει και στο Συμβούλιο που αφορά στις κρίσεις Νευρολογίας.

Κι έτσι χρουτσου-χρούτσου με το μασελάκι θα ροκανίσει η ΝΔ την τετραετή θητεία της στο υπουργείο Υγείας..