“Χρυσές δουλειές” κάνουν στο ΠΑΓΝΗ

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα εταιρεία ιατρικών υλικών που έχει η σύζυγος του καθηγητή

Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Νέα καταγγελία που αφορά σε πανεπιστημιακό καθηγητή, βρίσκεται στο στόχαστρο του εισαγγελέα Ηρακλείου.

Ιδιωτική εταιρεία προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, με την επωνυμία Universal LTD, και έδρα το Ηράκλειο (οδός Ερυθραίας 164) είναι στο όνομα της συζύγου του καθηγητή Χειρουργικής και διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΕΠΑΓΝΗ Γιάννη Μελισσά.

Από το fax της εταιρείας της συζύγου του Λίλιαν-Μαρίας Ροζάκη, (ο νόμος απαγορεύει την σύσταση εταιρείας ιατρικών ειδών από συγγενείς μελών ΔΕΠ) έστειλε το Σάββατο ο κ. Μελισσάς το απαντητικό έγγραφο που αφορά τις καταγγελίες για τα όσα γίνονται στο ΠΕΠΑΓΝΗ. Το κείμενο συντάχθηκε μετά τη σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο μεταξύ της διοίκησης και του προέδρου του ιατρικού τμήματος.

Το τηλέφωνο της ίδιας εταιρείας, υπάρχει στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα που διαφημίζει θεραπευτικό κέντρο παχυσαρκίας, επεμβάσεις στις οποίες ειδικεύεται ο κ.Μελισσάς.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν και χρήζουν και εισαγγελικής έρευνας, είναι πολλά και σοβαρά.

Συμμετέχει η συγκεκριμένη εταιρεία σε διαγωνισμούς προμήθειας αναλώσιμων στο ΠΕΠΑΓΝΗ, προμηθεύει το νοσοκομείο με τα συγκεκριμένα υλικά και με ποιές διαδικασίες; Με διαγωνισμούς, με πρόχειρους διαγωνισμούς ή απευθείας αναθέσεις; Ποιες επιτροπές κάνουν τις συγκεκριμένες παραγγελίες στο νοσοκομείο, ποιοι τις υπογράφουν και ποιοι έχουν την τελική ευθύνη;

Αλλες πληροφορίες που πρέπει να διερευνηθούν είναι αν ο κ. Μελισσάς συνεργάζεται και με τί είδους εργασιακή σχέση σε ιδιωτική κλινική των Χανίων, κάνοντας χειρουργικές επεμβάσεις.

Τρεις δικογραφίες

Στην υπόθεση του ΠΕΠΑΓΝΗ, έχουν σχηματιστεί 3 δικογραφίες που αφορούν στους διπλοθεσίτες γιατρούς, τα απογευματινά ιατρεία και τον χρηματισμό γιατρών.

Χθες στον εισαγγελέα Ηρακλείου Νίκο Μαρκάκη, συμπληρωματικά στοιχεία κατέθεσε ο καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής,Νίκος Καρκαβίτσας.

 

Δίωξη για κακούργημα στον Πρύτανη!

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος απολογήθηκε ενώπιον της Γ ανακρίτριας Ηρακλείου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Παλλήκαρης για την υπόθεση των οικονομικών δραστηριοτήτων του ΒΕΜΜΟ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με επίκεντρο τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων που φέρονται να χρηματοδοτούνταν μέσω του ΕΛΚΕ, χωρίς ωστόσο τα αντίστοιχα έσοδα, όπως καταλογίζει το πόρισμα, να κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό του Κονδυλίων Έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παλλήκαρης απολογήθηκε παραμονές των Χριστουγέννων. Με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Να σημειωθεί ότι το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί εάν θα επιβληθεί ή όχι κάποια χρηματική εγγύηση.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του Πρύτανη ασκήθηκε πριν από μερικούς μήνες και πρόσφατα κλήθηκε σε απολογία. Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ τότε για άμεσο έλεγχο των λογαριασμών και της κίνησης που παρουσίαζαν την επίμαχη περίοδο.

Πάντως το 30σελιδο πόρισμα του ΣΔΟΕ αμφισβητείται από την πλευρά του Πρύτανη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αναφέρεται ότι μέσω του ΕΛΚΕ κάλυψε τα έξοδα ενός μόνο επιμορφωτικού σεμιναρίου και όχι το σύνολο. Επισημαίνεται ακόμα ότι τα ποσά που αναφέρονται ως υπεξαιρεθέντα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ βασίστηκαν στις κινήσεις των λογαριασμών χωρίς να ελέγξουν την ουσία.