Δ. Αβραμόπουλος: Διευθετήθηκε το θέμα των εφημεριών

Το θέμα των εφημεριών τέθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Δ. Αβραμόπουλου, με τους εργαζομένους στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα.

«Ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι ότι δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, εκδόθηκε το ΦΕΚ και διετέθησαν τα χρήματα. Κάθε χρόνο, περίπου το Μάρτιο καταβάλλονται οι εφημερίες. Αυτά, όμως, όλα τελειώνουν. Μην ξεχνάτε, ότι πήραμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Νοικοκυρεύεται αυτό το τοπίο, οι εργαζόμενοι πλέον παίρνουν τα λεφτά τους στην ώρα τους», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το «Παπαγεωργίου» ως ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας.

«Το νοσοκομείο έχει εξαίρετο έμψυχο επιστημονικό δυναμικό, ευσυνείδητο νοσηλευτικό προσωπικό, πάνω από όλα όμως, έχει κατακτήσει στα μάτια και τη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας μια ξεχωριστή θέση», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας και σημείωσε: «Πολλά από τα ζητήματα που έχουν τεθεί, απαιτούν συνέχιση της συνεργασίας με τα συλλογικά όργανα. Πάντοτε με ένα στόχο, το δημόσιο αγαθό, η υγεία, να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και να παρέχεται ισότιμα σε όλους τους πολίτες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής».

Χθες, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγκαινίασε στο Σιδηρόκαστρο το νέο εκκλησιαστικό Γηροκομείο και το απόγευμα κήρυξε την έναρξη του 23ου Βορειοελλαδικού Ιατρικού Συνεδρίου.