Δ.Αβραμόπουλος: «Είμαστε σε ετοιμότητα»

«Είμαστε σε ετοιμότητα», τόνισε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος αμέσως μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε στο ΕΚΕΠΥ, με αφορμή το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας.

«Ο τομέας υγείας βρίσκεται σε εγρήγορση, επαγρύπνηση και υψηλή ετοιμότητα», τόνισε ο ίδιος.
 
Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τα κρούσματα αναμενόμενα, τόνισε ότι τα κέντρα ελέγχου λειτουργούν ικανοποιητικά και αποτελεσματικά και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε φόβος».

Σχετικά με τα δύο νέα κρούσματα δήλωσε ότι ανιχνεύθηκαν από τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και πρόσθεσε ότι όσοι είχαν «στενές επαφές» με τους δύο ανθρώπους που προσβλήθηκαν από τη νόσο «τέθηκαν σε χημειοπροφύλαξη».

«Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και προσοχή την παρακολούθηση το επόμενο διάστημα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Το τρίτο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί από το Κέντρο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν Έλληνα φοιτητή 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε προχθές από το Εδιμβούργο και ήταν συμφοιτητής του νέου που παρουσίασε συμπτώματα του ιού της νέας γρίπης και νοσηλεύεται από χθες στο Σισμανόγλειο.

Ο φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ οι εξετάσεις του τρίτου ατόμου της ιδίας συντροφιάς ήταν αρνητικές. Αλλά τέσσερα άτομα της ίδιας παρέας δεν εμφάνισαν συμπτώματα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους οικείους τους και για όλα τα άτομα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή, στα οποία διεξάγονται εξετάσεις ιχνηλασίας για στελέχη του ιού.