Δ. Αβραμόπουλος: Προς επίλυση το πρόβλημα των εφημεριών

Συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα γενικότερης πολιτικής και θέματα του υπουργείου Υγείας, είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, προβλήματα που χρονίζουν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Υγείας, φτάνουν στη φάση της επίλυσής τους.

Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα των εφημεριών στα νοσοκομεία, το οποίο χαρακτήρισε «πρόβλημα» και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση με τους γιατρούς για να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η Κοινοτική Οδηγία.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομίας για να ακολουθήσουν επιπλέον προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

«Έχουμε συμφωνήσει και με τους γιατρούς και με το υπουργείο Οικονομίας και απομένουν λίγες ώρες για να λήξει αυτή η εκκρεμότητα και να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και η Κοινοτική Οδηγία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος.

Ερωτηθείς εάν συντάσσεται με την πολιτική του Γ. Αλογοσκούφη στην οικονομία, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις, «αλλά τελικά όλοι συγκλίνουμε σε μια ενιαία γραμμή».

Σε άλλη ερώτηση, τέλος, εάν συμμετέχει σε «διευθυντήριο» όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν ηρακλειδείς και διευθυντήρια».