Δ. Βαρνάβας: Η προεκλογική κοντή μνήμη του Αντώνη Σαμαρά

Από Νίνα Κομνηνού

Ανάμεσα σε φάρσα και κωμωδία είναι για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρη Βαρνάβα, η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των γιατρών εννέα μέρες πριν τις εκλογές και να υποσχεθεί προσλήψεις υγειονομικών και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

 

"Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς έχει κοντή μνήμη", αναφέρει ο κ. Δ. Βαρνάβας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι "ο πρωθυπουργός ξέχασε πως με δική του εντολή απέλυσε χιλιάδες γιατρούς ο εκλεκτός του Άδωνις Γεωργιάδης, πως με δική του εντολή δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη στα Νοσοκομεία της χώρας; Ξέχασε πως ο προϋπολογισμός που ο ίδιος έφερε στη Βουλή πριν ένα μήνα ρίχνει σε επίπεδα υποσαχάριας Αφρικής τις λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ;

 

Πριν ένα χρόνο ο κ. Σαμαράς είχε πάλι συναντηθεί με εκπροσώπους των ιατρικών φορέων. Ήταν παραμονές ψήφισης του νόμου για το ΠΕΔΥ, που διέλυσε ολοσχερώς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας. Και τότε του αναλύθηκε πως η χώρα οδεύει σε ανθρωπιστική κρίση, πως τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ συνεπάγονται ετησίως τόσους θανάτους όσους ο πληθυσμός μιας κωμόπολης, πως τα Νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάρρευση".