Δε συμμετέχω σε συσκέψεις με τον Αβραμόπουλο. βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια.

p>Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ζωίδης (Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης) , γνωστοποιεί ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008, σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με αντικείμενο τα τρέχοντα ζητήματα υγείας των Δωδεκανήσων. Τους λόγους της άρνησή του να παραστεί, εξηγεί στην ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συγκαλώντας άλλη μια σύσκεψη, όχι μόνο δοκιμάζει τα όρια της ανοχής και της αντοχής κατοίκων και φορέων των νησιών μας, αλλά πολύ περισσότερο, υποτιμά τη νοημοσύνη μας και προσβάλλει την αξιοπρέπειά μας.

Ανάλογες συσκέψεις έχουν γίνει πολλές μέχρι σήμερα και πάντα ο κ. Υπουργός αναλαμβάνει δεσμεύσεις, δίνει υποσχέσεις, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν υλοποίησε. Πολύ δε περισσότερες είναι οι ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς στη Βουλή και τα υπομνήματα που έχουν σταλεί στο Υπουργείο Υγείας, για όλα τα χρονίζοντα προβλήματα στο χώρο της υγείας στα Δωδεκάνησα, χωρίς ποτέ να μπει στον κόπο να απαντήσει.Ο κ. Υπουργός, το μόνο που δεν μπορεί να ισχυριστεί σήμερα είναι ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα. Συνεπώς, τι νόημα έχει μια ακόμη σύσκεψη, που μόνο ως σύσκεψη – παρωδία μπορεί να χαρακτηριστεί;

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο κ. Υπουργός – ο οποίος μόλις προχθές συμμετείχε σε μια ακόμη σύσκεψη για τα ζητήματα της Δωδεκανήσου, με τη συμμετοχή του τέως υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη – θα επιδιώξει αύριο να περιορίσει όσο είναι δυνατόν τις αντιδράσεις για τη μέχρι σήμερα αδιάφορη στάση του , που απειλούν να χαλάσουν τη φιέστα των εγκαινίων που ετοιμάζει σε λίγες ημέρες στον Έμπωνα.

Θα επιδιώξει με νέες υποσχέσεις να μετριάσει την οργή φορέων και πολιτών στο νησί της Κω, που ετοιμάζουν μεγάλο, πάνδημο συλλαλητήριο την προσεχή Παρασκευή, καταγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό την πρωτόγονη κατάσταση στον τομέα υγείας, στο νησί όπου γεννήθηκε η ιατρική!Στο επικοινωνιακό σόου του κ. Υπουργού Υγείας δεν πρόκειται να συμμετάσχω, όταν προσβάλλεται τόσο βάναυσα η νοημοσύνη και η αξιοπρέπεια όλων ημών των Δωδεκανησίων.

Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε συσκέψεις – οπερέτα, όταν το Νοσοκομείο της Ρόδου έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν τιτάνιο αγώνα καθημερινά για να ανταπεξέλθουν.Όταν το Νοσοκομείο της Ρόδου στερείται εδώ και μήνες φαρμακοποιού και κανένας δεν ενδιαφέρεται πώς γίνεται η χορήγηση των ναρκωτικών φαρμάκων.

Όταν το Νοσοκομείο της Ρόδου δεν διαθέτει ειδικευμένους γιατρούς που να μπορούν «διαβάσουν» τις εξετάσεις που γίνονται στο μαγνητικό τομογράφο, με αποτέλεσμα να στέλνονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και τα αποτελέσματα να έρχονται στο νοσοκομείο μετά από 20 μέρες, διάστημα που μπορεί να είναι κρίσιμο, αν όχι μοιραίο, για τον ασθενή.Όταν το Νοσοκομείο της Κω δεν έχει ούτε καρδιολόγο, ούτε παιδίατρο.

Όταν το Νοσοκομείο της Λέρου δεν έχει αποκτήσει ακόμα μονάδα Τεχνητού Νεφρού, και οι ασθενείς να κινδυνεύουν κάθε χειμώνα, όταν οι ελλιπείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δεν τους επιτρέπουν να μετακινούνται σε άλλα νησιά.

Όταν οι γιατροί μετακινούνται από νησί σε νησί, από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, για λίγες μέρες στο καθένα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, χωρίς κανένα ίδρυμα να λειτουργεί τελικά με τρόπο ικανοποιητικό.

Για όλους αυτούς του λόγους και για δεκάδες ακόμη που θα μπορούσα να αναφέρω, αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη φάρσα, όπου για πολλοστή φορά θα ξαναπούμε τα ίδια, όπου για μια ακόμη φορά ο κ. Υπουργός θα μας χτυπήσει στωικά στην πλάτη, θα «δεσμευθεί» ότι σύντομα θα λύσει τα προβλήματα κι εμείς θα επιστρέψουμε για μια ακόμη φορά ικανοποιημένοι που μας χάιδεψαν τ΄αφτιά…

Το έργο το έχουμε ξαναδεί και δεν παρουσιάζει πλέον κανένα ενδιαφέρον.