Δεύτερο σοβαρό κρούσμα

Ενας άνδρας από την Βόρειο Ηπειρο που είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό της νέας γρίππης προ ημερών, παρουσίασε σημαντική επιδείνωση και νοσηλεύεται με πνευμονία και στους δύο πνεύμονες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ο 42χρονος είχε παρουσιάσει στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας συμπτώματα γρίπης, μετέβη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και οι γιατροί πήραν επίχρισμα, από το οποίο τεκμηριώθηκε ότι έπασχε από τον ιό Η1Ν1.

Μετά τις σχετικές οδηγίες και την φαρμακευτική αγωγή ο ασθενής επέστρεψε στην οικία του, ωστόσο όπως προκύπτει από την εξέλιξη, όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε δεν έσπευσε άμεσα στο νοσοκομείο.

Τελικά το βράδυ της Δευτέρας πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου διαγνώστηκε πλέον βαριάς μορφής πνευμονία και στους δύο πνεύμονες και εισήχθη στην εντατική όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό κρούσμα της νόσου μετά τον 33χρονο που προσβλήθηκε από τον ιό Η1Ν1 και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης.

Ενημέρωση Καραμανλή στο Μαξίμου

Εξάλλου, το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας και η λοιμωξιολόγος – παθολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό σχετικά με τους σχεδιασμούς της Πολιτείας.

Εξερχόμενος ο Δημ.Αβραμόπουλος υποστήριξε και πάλι ότι η Πολιτεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ το εθνικό σχέδιο θα επικαιροποιηθεί εκ νέου ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου, καθώς η αβεβαιότητα σε επιστημονικό επίπεδο παραμένει.

Οπως ανέφερε μάλιστα η ειδική επιτροπή για την πανδημία αναμένεται να δώσει την Πέμπτη στο υπουργείο τη νέα έκθεσή της για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την επάρκεια των εμβολίων, διαβεβαιώνοντας ότι θα καλυφθεί όλος ο πληθυσμός της χώρας. Δεν χρειάζεται πανικός, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Μετά τη συνάντηση αυτή η κ.Γιαμαρέλλου θα έχει αντίστοιχες επαφές με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, καθώς οι υποδομές του υπουργείου Παιδείας είναι κομβικής σημασίας για την εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμών.

Νωρίτερα στο υπουργείο Υγείας και παρουσία του Δημ.Αβραμόπουλου, το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο εξέτασε τα δεδομένα και συγκροτεί προγράμματα και προτεραιότητες για το πρόγραμμα αυτό.