Δεκαπέντε δικογραφίες στον εισαγγελέα

Δεκαπέντε δικογραφίες έχουν σχηματιστεί μέχρι σήμερα από την Εισαγγελία Ηρακλείου για όλες τις καταγγελίες που αφορούν σε γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αλλά και ιδιωτικών ιατρικών κέντρων.

Χθες κλήθηκε για κατάθεση ο διοικητής του νοσοκομείου Ζαχαρίας Αμανάκης ενώ συνεχίζονται οι καταθέσεις πανεπιστημιακών γιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εισαγγελία Ηρακλείου, εστάλησαν και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας όλα τα στοιχεία που αφορούν στα απογευματινά ιατρεία και τους ασθενείς που κατευθύνονται εκεί από τα πρωινά ραντεβού πληρώνοντας από την τσέπη τους το ραντεβού με τον γιατρό.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που γίνεται για τα απογευματινά, έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει 13 γιατροί και ένας υπάλληλος του νοσοκομείου.

Η έρευνα για τους ορθοπεδικούς

Υπό δικαστική διερεύνηση βρίσκεται και η υπόθεση που αφορά σε ορθοπεδικούς γιατρούς και του Ηρακλείου οι οποίοι φαίρονται ότι έπαιρναν μίζες από θυγατρική αμερικάνικης εταιρείας διακίνησης ορθοπεδικού υλικού προκειμένου να χρησιμοποιούν στις επεμβάσεις τους υλικά από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα αναμένεται να δοθούν στον εισαγγελέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στοιχεία από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών περίπου 200 γιατρών, καθώς και υλικό από τις έρευνες των Επιθεωρητών Υγείας για την υπόθεση του “μαύρου χρήματος”.

Στο στόχαστρο έχουν μπει γιατροί δημόσιων αλλά και ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ορθοπεδικοί και χειρουργοί καθώς και άλλων ειδικοτήτων όπως και μέλη διοικητικών συμβουλίων νοσοκομείων.

Τέλος και το ΠΕΠΑΓΝΗ όπως και άλλα νοσοκομεία της χώρας έχουν κληθεί να δώσουν στοιχεία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα ιατρικά μηχανήματα που έχουν προμηθευτεί την τελευταία δεκαετία από την Siemens στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για το σκάνδαλο της Siemens.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τα περισσότερα μηχανήματα του νοσοκομείου υπήρξε η βασική προμηθεύτρια εταιρεία.