1.Η γενική συνέλευση των Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων απεφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη 16/03/2010 (πλήρης αποχή από τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία και διενέργεια εξετάσεων ) επ’ αόριστον και μέχρι την καταβολή στο ακέραιο των οφειλομένων από εφημερίες Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου –Ιανουαρίου –Φεβρουαρίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στο Νοσοκομείο Χανίων για προγραμματισμένα ραντεβού και  χειρουργεία.

2. Και σημαντικότερο:

Λόγω παντελούς αδιαφορίας της Ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της Ελληνικής κυβέρνησης από αύριο Κυριακή 13/03/2010 δεν εφημερεύουν Γενικοί Χειρουργοί και Νευροχειρουργοί στο νοσοκομείο Χανίων.

Ενημερώνονται το ΕΚΑΒ, οι πολίτες, καθώς και οι πολιτικές αρχές του Νομού ότι Χειρουργικά και Νευροχειρουργικά περιστατικά δεν θα αντιμετωπίζονται στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων και θα πρέπει να κατευθύνονται και να απευθύνονται σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Το λόγο οι πολίτες των Χανίων  θα πρέπει να τον ζητήσουν από τους τοπικούς Βουλευτές  και από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Οι γιατροί  αυτοί έχουν πραγματοποιήσει μέχρι και σήμερα τις 4 εφημερίες τους για το μήνα Μάρτιο όπως ο νόμος ορίζει και προειδοποιούν ότι όποιος επιχειρήσει να τους υποχρεώσει να πραγματοποιήσουν παράνομα εφημερίες θα μηνυθεί για παράβαση καθήκοντος και εξαναγκασμό σε παράνομες πράξεις.

Από την Δευτέρα προοδευτικά και άλλες κλινικές του νοσοκομείου θα βγαίνουν εκτός εφημερίας για τον ίδιο λόγο οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν ανθρώπινες ζωές.

Η Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας

Νίκη Μπαρδάτσου                    Αντώνης Κρασουδάκις