p style=”margin: 0cm 0cm 0pt; background: white”>ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39 – ΜΑΡΟΥΣΙ

Αθήνα, 16/9/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ από την διαφαινόμενη βούληση της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Οργανισμού. Με την δημοσίευση του άρθρου 100, του Ν.4172/13, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7, του Ν.4183/13, επιχειρείται η διάλυση του ΕΟΠΥΥ.

Ουσιαστικά καταργείται ο θεσμός της κοινωνικής ασφάλισης υγείας στη χώρα μας και εκχωρείται σε ιδιωτικές εταιρείες. Ο έλεγχος και η εκκαθάριση των συμβεβλημένων προμηθευτών (ιατρών, κλινικών κλπ) δίνεται σε ιδιωτικούς φορείς, που θα πληρώνονται από τους ελεγχόμενους και όλοι μαζί θα απομυζούν το εισόδημα του ελληνικού λαού. Καταλύεται κάθε αρχή ελέγχου καθώς ο ελεγχόμενος προμηθευτής γίνεται εργοδότης του ελεγκτή του, υπάρχει δηλαδή άμεση μισθωτή σχέση μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου, ενώ τη συνολική δαπάνη καλείται να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ χωρίς να ελέγχει τι πληρώνει. Μετατρέπουν Δημοσίους Οργανισμούς και Λειτουργούς σε μαριονέτες και απλούς διεκπεραιωτές ιδιωτικών συμφερόντων.

Καταστρατηγούνται οι διατάξεις του Δημοσίου Λογιστικού υποσκάπτονται οι διαδικασίες διαφύλαξης των δημόσιων πόρων.

Το γεγονός ότι δεν γίνεται έγκαιρα ο έλεγχος και η εκκαθάριση των παρόχων οφείλεται αποκλειστικά:

        στην έλλειψη πιστώσεων

        στις μηχανογραφικές  εφαρμογές που ακόμη (μετά 2 χρόνια) δεν έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, γεγονός που σίγουρα δεν έχει εξυπηρετήσει τα συμφέρονται των ασφαλισμένων.

        στην πρόχειρη και κακή οργάνωση του ΕΟΠΥΥ που ακόμη (μετά 2 χρόνια) δεν έχει οργανόγραμμα και δεν έχει στελεχωθεί με το προβλεπόμενο προσωπικό από τα εντασσόμενα ταμεία.

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός:
ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία προκειμένου να κερδίζουν αισχρά στην πλάτη του ελληνικού λαού ορισμένα καρτέλ και οι κρατικοί αξιωματούχοι που τα υπηρετούν.

Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, δηλ. όλο τον ελληνικό λαό, ότι κινδυνεύουν να μην έχουν ούτε τις στοιχειώδεις παροχές υγείας χωρίς να πληρώνουν αδρά.

Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα του Οργανισμού και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους  να αγωνισθούμε μαζί για έναν Δημόσιο Οργανισμό Βιώσιμο και Αποτελεσματικό στην υπηρεσία των Ασφαλισμένων του.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή