ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ – Σχετικά με τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη, 16/09/2010

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & Κ.Α.

    ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3ης Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

   

    Σημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφέρουν ότι παύει να λειτουργεί προσωρινά η καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Κοζάνης, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, μετέβη χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο Κοζάνης ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ, κ. Παναγιώτης Νάνος, για την εξέταση των ελλείψεων στην καρδιολογική κλινική και τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

   

    Η επίλυση του προβλήματος στελέχωσης της καρδιολογικής κλινικής θα επιτευχθεί με την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης δύο καρδιολόγων, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος, αποσπάστηκε καρδιολόγος από άλλο νοσοκομείο της 3ης ΥΠΕ.

   

    Ο Υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πλήρωσης των θέσεων ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας. Τονίζεται ότι η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Δυτ. Μακεδονίας διεκπεραίωσε όλες τις διαδικασίες και είναι στο τελικό στάδιο διορισμού σημαντικός αριθμός ιατρών. Μεταξύ αυτών δέκα οκτώ (18) θέσεις ειδικευμένων ιατρών αφορούν μόνο το Νοσοκομείο Κοζάνης.