ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- για τη συνάντηση των κκ Αλογοσκούφη-Αβραμόπουλου

p>Σε σημερινό δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομίας σχετικά με τη συνάντηση των κκ Αλογοσκούφη και Αβραμόπουλου (κλικ εδώ) αναφέρεται ότι συζητήθηκαν τα θέματα του ωραρίου των γιατρών και των 4500 προσλήψεων.

Καμιά αναφορά δεν γίνεται σε λήψη αποφάσεων.

Ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια υγεία και τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τα οποία εμφανίστηκαν αμέτρητες φορές ως δέσμευση του κ. Αβραμόπουλου, τώρα εμφανίζονται ως είδηση, όχι επειδή λύθηκαν, αλλά επειδή συζητήθηκαν! Προφανώς αυτό γίνεται ώστε ν΄ αρχίσει ένας νέος κύκλος υποσχέσων από το ειδήμονα περί το αντικείμενο κ. Αβραμόπουλο, ώστε να συντηρείται η ελεεινή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι πρόσφατες επισχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία και το συλλαλητήριο με το παγώνι μπροστά στο Υπουργείο έδειξαν κραυγαλέα ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει καταστεί αφερέγγυος στα μάτια των νοσοκομειακών γιατρών. Ακόμη κι η “συμμαχία των προθύμων” που εμφανίζονταν διατεθειμένη να αποδεχτεί τις προτάσεις του Υπουργού έφτασε στο σημείο να τις απορρίψει και να διασπαστεί.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ για να συζητήσουν και να διαμορφώσουν τη δική τους πρόταση, την οποία πλέον δυναμικά θα διεκδικήσουν.

Δημήτρης Βαρνάβας

Μέλος στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)