Δελτίο Τύπου για τις κινητοποιήσεις

p style=”text-indent: 36pt; margin: 0cm 0cm 10pt 216pt”>Αθήνα, 24/09/2012

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν  ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Στις κρισιμότερες στιγμές της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας που όλοι σήμερα βιώνουμε, διαπιστώνουμε δυστυχώς πως η Κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τις Εθνικές Εκλογές της 17ης Ιουνίου, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων επιβεβαιώνοντας τον κανόνα των Κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης.

Εγκλωβισμένη στο δόγμα του μνημονίου, αδυνατεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα που βιώνει η χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία. Ταυτόχρονα, και αφού βαφτίζει την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και την καταστροφή του κοινωνικού κεφαλαίου ως δήθεν «μεταρρύθμιση», προσπαθεί εναγωνίως να διατηρήσει τα τελευταία ψήγματα της ήδη χαμένης αξιοπιστίας της, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας, τη στιγμή που κορυφαία στελέχη της βουλιάζουν στο βούρκο της απύθμενης σκανδαλολογίας των τελευταίων ημερών με τη βαρύτατη κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος και παράνομου πλουτισμού.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ταμπουρωμένη και απροσπέλαστη στα Υπουργικά της γραφεία, δρομολογεί τη διάλυση του ΕΣΥ σε βάρος των πολιτών, οι οποίοι καλούνται για μια ακόμα φορά να σηκώσουν το δικό τους σταυρό του μαρτυρίου στο Γολγοθά που ορθώνουν τα συντεχνιακά συμφέροντα μιας μερίδας λειτουργών της Υγείας και του Φαρμάκου.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ότι η οικονομική κρίση που πλήττει τα τελευταία χρόνια τον τόπο, είναι πρωτίστως κρίση αξιών και αποτέλεσμα πολιτικού ελλείμματος ανάξιων ηγεσιών. Δυστυχώς, διαβλέπουμε άλλη μια χαμένη ευκαιρία για εξορθολογισμό και ανασυγκρότηση του τόπου, ο οποίος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε αποσταθεροποίηση.

Οι 8.500 συνάδελφοί μας που αποχώρησαν τα δύο τελευταία χρόνια από το ΕΣΥ χωρίς να αντικατασταθούν αλλά και το φημολογούμενο κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Νοσηλευτικής που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα διεθνή πρότυπα και παρά το καθολικό αίτημα όλων των Νοσηλευτικών Φορέων για ενιαία Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική Εκπαίδευση – στη χώρα με τους λιγότερους νοσηλευτές στην Ευρώπη –  αποτελούν βόμβα στα θεμέλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και του κοινωνικού κράτους.  

                                                                        Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ