Δελτίο τύπου για το Ενιαίο Συνταγολόγιο ΕΟΠΥΥ

div class=”article-toolswrap”>

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αριθ. Πρωτ.: 9238
Πάτρα:2-11-2011

Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από το Δελτίο Τύπου του Π.Ι.Σ., τα συναρμόδια υπουργεία και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αιφνιδιαστικά και με τρόπο τουλάχιστον ύπουλο, αν όχι και ανέντιμο προσπαθούν από 1/11/2011 να νομιμοποιήσουν de facto το εξαμβλωματικό μόρφωμα του ΕΟΠΥΥ, παρασύροντας τους γιατρούς στην παγίδα της συνταγογράφησης σε ενιαίου τύπου συνταγολόγιο, αυτό του ΙΚΑ.
Με δεδομένο, ότι τίποτα μέχρι σήμερα δεν έχει επισημοποιηθεί σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, αποδεχόμενοι εμείς να δραστηριοποιηθούμε εντός του ΕΟΠΥΥ, με τον τρόπο με τον οποίο οι αρμόδιοι προσπαθούν να μας παρασύρουν, ουσιαστικά βάζουμε την ταφόπλακα, εμείς οι ίδιοι, στα προϋπάρχοντα ταμεία ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ κλπ, άρα και στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας από αυτά (σας υπενθυμίζουμε το άρθρο 24 του Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, που αναφέρει ότι χρηματικές οφειλές άνω του ενός χρόνου παραγράφονται).
Όταν λοιπόν, δεν ξέρουμε, αν και με ποιο τρόπο θα πληρωθούμε για τη δουλειά μας από 1/11/2011 μέχρι την επίσημη έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, είναι τουλάχιστον αφελές, να πέφτουμε στην παγίδα την οποία πολύ έξυπνα και πολύ ύπουλα μας έχουνε στήσει, απεμπολώντας έτσι τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις μας από το παρελθόν.
Μόνο η μαζική άρνησή μας να συμμετάσχουμε στο θέατρο του παραλόγου που μας έχουν ετοιμάσει, θα θορυβήσει όσους απεργάζονται το θάνατο της ιατρικής κοινότητας, όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.
Η απόφαση του ΠΙΣ για μη παραλαβή του ενιαίου συνταγολογίου (ΙΚΑ), μας καλύπτει απόλυτα και εναπόκειται σε μας να περιφρουρήσουμε το μέλλον και την αξιοπρέπειά μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Απόστολος Σωτηρούδης
Ο Γραμματέας
Ανδρέας Μαζαράκης