Δελτίο Τύπου για το πόρισμα επιθεωρητή που αφορά στο ΕΚΑΒ

p>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

«Πόρισμα Επιθεωρητή Σ.Ε.Υ.Υ.Π για το ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος»

 

Η Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου ¶μεσης Βοηθείας αμφισβητεί το περιεχόμενο του πορίσματος του Επιθεωρητή Σ.Ε.Υ.Υ.Π. κ. Αρβανίτη ως μεροληπτικό, ανακριβές και μη ανταποκρινόμενο στη σημερινή πραγματική κατάσταση λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, μετά την εξαγγελία των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού του ΕΚΑΒ (ΠΟΠ ΕΚΑΒ) το Μάϊο του 2006, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ σύμφωνα πάντοτε με τις σαφείς οδηγίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέλαβε πρωτοβουλία και συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων και συσκέψεων με εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου μέσω εποικοδομητικού διαλόγου να εξευρεθεί λύση και να αποκατασταθεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Παραρτημάτων ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος, με αποτέλεσμα την ικανοποίηση σε μεγάλο βαθμό των αιτημάτων των εργαζομένων, την σταδιακή αποδυνάμωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και την «εν τοις πράγμασι» λήξη αυτών.

Οι παραπάνω θετικές ενέργειες είχαν σαν αποτέλεσμα την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος, δοθέντος ότι οι διακομιδές χρόνιων περιστατικών, καρκινοπαθών, νεφροπαθών, καρδιοπαθών, παραπληγικών, υπερηλίκων και λοιπών ασθενών πραγματοποιούνται κανονικά και σύμφωνα με την διαδικασία που ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΕΚΑΒ. Αυτά επιβεβαιώνονται αναμφισβήτητα από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας μας.

Συνεπώς, αναφορές που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας περί «…συγκάλυψης, ανοχής και υπόγειας συμφωνίας συνδικαλιστών…επιλεκτικής διακομιδής ασθενών με βάση προσωπικά κριτήρια … απαράδεκτων συνθηκών διακομιδών…άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Διοίκησης του ΕΚΑΒ…» κρίνονται ανυπόστατες, συκοφαντικές και αναληθείς.

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ, 23 χρόνια τώρα, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ώρο με υψηλή αίσθηση καθήκοντος, ευσυνειδησία, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό βρίσκεται στο πλευρό του κάθε πολίτη προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. 

 

Τέλος, εύλογα ερωτηματικά δημιουργεί η εμμονή του διενεργήσαντος την ΕΔΕ Επιθεωρητή να αρνηθεί την σύμπραξη των υποδειχθέντων και εντελλομένων Επιθεωρητών από τον Γενικό Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π με βάση τις αρμοδιότητες που του δίνει η κείμενη νομοθεσία, με το πρόσχημα ότι δήθεν προσβάλλεται το κύρος της έρευνας του.