Δελτίο τύπου για το ζήτημα των εφημεριών

p>ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΑΧΑΪΑΣ

Αρ. Πρωτ: 25/26-10-2006

Πάτρα, 26 Οκτωβρίου 2006

 

Προς:

  • Τις Συντάκτριες & Συντάκτες του Υγειονομικού Ρεπορτάζ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η κρισιμότητα της παρούσας κατάστασης για τα δημόσια νοσοκομεία είναι όλως εξαιρετική. Το εφημεριακό σύστημα, μετά τους επί σειρά ετών κλυδωνισμούς, τις ολοένα αυξανόμενες ανεπάρκειες και αντιξοότητες μέσα στις οποίες λειτουργούσε, τώρα απειλείται με κατάρρευση. Η «ώρα μηδέν» πλησιάζει και είναι η 1η Ιανουαρίου 2007. Ο κίνδυνος για εφημεριακό κραχ είναι ορατός και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες, φέρουν την ευθύνη της ολέθριας αμέλειας που οδήγησε τα πράγματα σ’ αυτό το σημείο.

Η Ε.Ι.Ν.Α. συμπορευόμενη με όλες τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και την Ομοσπονδία, προβαίνει σε δραστική παρέμβαση προκειμένου να ενημερώσει κοινή γνώμη και γιατρούς.

Και σε κάθε περίπτωση, επειδή από πολλά χρόνια η φωνή μας πήγαινε σε απρόθυμα ώτα μη ακουόντων και την αγωνία μας την εκμηδένιζε η ακηδία και απρονοησία του εκάστοτε Υπουργείου Υγείας θέλουμε αν τονίσουμε το εξής απλό: για οτιδήποτε επισυμβεί πλέον στην λειτουργία των εφημεριών, ουδεμία ευθύνη φέρουν οι γιατροί.

Η Ε.Ι.Ν.Α. την προσεχή και την μεθεπόμενη εβδομάδα πραγματοποιεί:

Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού Αχαΐας.

Την Τρίτη 7/11/2006: Γενική Συνέλευση στο ΠΠΝΠ Ρίου και στάση εργασίας από 8:00-12:00 π.μ.

Την Τετάρτη 1/11/2006 και ώρα 12 μεσημβρινή θα δοθεί αναλυτική Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Ενημερώνει σε ένταση και συχνότητα ανάλογη της σοβαρότητας της κατάστασης γιατρούς, κοινή γνώμη, φορείς, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Διοργανώνει ευρεία σύσκεψη των Ενώσεων Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας και Ιονίων Νήσων στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίον.

 

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Τερζής Στάθης

Ο Γραμματέας Γιαννάκενας Κων/νος