Δελτίο τύπου του αιρετού ΔΣ για το πραξικόπημα Αβραμόπουλου

p>ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Βάναυση προσβολή της νομιμότητας και της δημοκρατίας συνιστά η απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να καθαιρέσει το νόμιμα εκλεγμένο Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Αυτό καταγγέλθηκε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την πρωτοφανή αυτή παρέμβαση. Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος κ. Μ. Καλοκαιρινός, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κ. Αλεξανδρόπουλος και τα περισσότερα από τα μέλη του εκλεγμένου Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

 

Το 15μελές Δ.Σ. του Π.Ι.Σ., αναφέρθηκε στη Συνέντευξη Τύπου, εκλέχτηκε στις 8/2/2009 από τη Γενική Συνέλευση των εκλεκτόρων του Π.Ι.Σ. οι οποίοι εκπροσωπούν τους γιατρούς όλης της χώρας. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι Ν.Π.Δ.Δ. και αποτελεί τον μεγαλύτερο επιστημονικό Σύλλογο.

 

            Κατά τη διαδικασία της εκλογής του Δ.Σ. αλλά και μετά από αυτήν δεν υπήρξε καμία ένσταση, δικαστική προσφυγή ή άλλη αμφισβήτηση επί της νομιμότητας της διαδικασίας ή του εκλογικού αποτελέσματος.

 

Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, χωρίς να αναφέρει τη διάπραξη κάποιας παρανομίας ή παρατυπίας, καθαίρεσε το Δ.Σ. με το πολιτικό σκεπτικό ότι «δεν εκπληρούνται οι σκοποί του Π.Ι.Σ. με την υφιστάμενη συγκρότηση του Δ.Σ.». Δηλαδή, ο Υπουργός υιοθέτησε την υπόδειξη του διεκδικούντος την Προεδρία κ. Μ. Βλασταράκου, ο οποίος του υπαγόρευσε εγγράφως στις 9/3/09 (μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα): «Θεωρώ ότι δεν μπορεί να προκύψει Προεδρείο στον Π.Ι.Σ. και συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. το οποίο να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τα προβλήματα των γιατρών» και αγνοώντας επιδεικτικά τη βούληση των εκπροσώπων των γιατρών όπως αυτή εκφράστηκε στις 8/2/09, ζήτησε το διορισμό Διοικούσας Επιτροπής προκειμένου να οδηγήσει σε νέες εκλογές για Δ.Σ..

 

Η πλειοψηφία των 10 από τα 15 μέλη του Δ.Σ. και οι παρατάξεις ΠΑΝΔΗΚΙ, ΠΑΣΚ, ΑΕΓ και ΔΗΠΑΚΙ που στηρίζουν το νόμιμα εκλεγμένο Δ.Σ. (από τη Γενική Συνέλευση της 8/2/09) στο σύνολο έλαβαν 227 ψήφους ή 65,60% των εκπροσώπων του Π.Ι.Σ. έναντι 119 ή 34% της ΔΗΚΙ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ που εξέλεξε 5 μέλη και αποτελεί μειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Η ανενδοίαστη και ανεπίτρεπτη παρέμβαση του κ. Δ. Αβραμόπουλου αποτελεί πολιτικό πραξικόπημα αντίστοιχο του οποίου δεν έχει διαπραχθεί από κανέναν Υπουργό καμιάς δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης μετά το 1974. ΓιΆ αυτό θα μείνει στην Ιστορία ως ο Υπουργός που με ασέβεια προς τον ιατρικό κόσμο της χώρας τοποθέτησε τη δική του παράνομη βούληση υπεράνω της νομιμότητας, της δημοκρατικά εκφρασμένης βούλησης του σώματος και του εκλογικού αποτελέσματος.

 

Το εκλεγμένο Δ.Σ., τονίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου, θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο και θα προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να καταδικαστεί η αυταρχική και προσβλητική προς τους Έλληνες ιατρούς συμπεριφορά του κ. Δ. Αβραμόπουλου. Ο οποίος, με την απόφαση αυτή κατέδειξε έμπρακτα ότι δεν έχει αντιληφθεί πως η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σύγχρονου κόσμου.

 

Συνιστούμε στον μακροβιότερο Υπουργό Υγείας, τόνισαν τα μέλη του εκλεγμένου Προεδρείου του Π.Ι.Σ., ότι είναι καιρός να ασχοληθεί πραγματικά με τα τεράστια προβλήματα της υγείας, των γιατρών και των άλλων επαγγελματιών του χώρου, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του Έλληνα ασθενή.

 

Το πεδίο των έκνομων παρεμβάσεων δεν αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό, όπως τον πληροφόρησαν οι συνεργάτες του, οι οποίοι ζήτησαν την ελεήμονα υποστήριξή του για να καταλάβουν τη Διοίκηση του Π.Ι.Σ.

 

Τα εξώδικα της… Κυριακής

 

Ας σημειωθεί ότι, όπως καταγγέλθηκε στη Συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μ. Καλοκαιρινός και ο κ. Κ. Αλεξανδρόπουλος έλαβαν σήμερα το πρωί ειδοποίηση Εισαγγελικής Παραγγελίας να παρουσιαστούν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος σχετικά με «παράπονα σε βάρος τους από τον Μ. Βλασταράκο», ύστερα από σχετική προσφυγή του τελευταίου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών χθες Κυριακή 29/3!

 

Ο ίδιος έστειλε, επίσης, εξώδικο στους υπαλλήλους των γραφείων του ΠΙΣ απειλώντας τους με διώξεις σε περίπτωση που διευκολύνουν καθΆ οιονδήποτε τρόπο τη λειτουργία του εκλεγμένου Δ.Σ.

 

Επίκαιρη Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

 

Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τ. Κουράκης, με την οποία καταγγέλλεται ότι οι απροκάλυπτες και πραξικοπηματικές απόπειρες επιβολής διορισμένης διοίκησης στον ΠΙΣ προσβάλουν βάναυσα όλους τους γιατρούς αλλά και την έννοια της δημοκρατίας στη χώρα μας. Και ερωτάται ο Υπουργός Υγείας : 1) αν προτίθεται να σεβαστεί τη δημοκρατικά εκφρασμένη γνώμη των 60.000 γιατρών της χώρας και 2) αν προτίθεται να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του συστήματος υγείας της χώρας που ταλανίζουν λειτουργούς υγείας και πολίτες, όπως οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η προώθηση, επί τέλους, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η πάταξη της διαφθοράς και της ανεξέλεγκτης γιγάντωσης των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων.

 

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η ΑΕΓ (Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών) αναφέρει (όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπός της στο εκλεγμένο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. κ. Ν. Μπασκόζος στη Συνέντευξη Τύπου) ότι, επέλεξε να συμμετάσχει στις διαδικασίες εκλογής του Προεδρείου του Π.Ι.Σ. χωρίς όμως να καταλάβει θέση σ΄ αυτό και στηρίζει τη νομιμότητα της εκλογικής αυτής διαδικασίας όπως στηρίζει με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό τρόπο το εκλεγμένο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.