Δελτίο Τύπου Υπουργείου για εφημεριακό-προσλήψεις

p> 

 

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 07 Ιανουαρίου 2008

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με θέματα του Υπουργείου που χρίζουν αντιμετώπισης μέσα στον Ιανουάριο ανέφερε τα εξής:

«Κατ΄ αρχήν θέλω να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και πάντα δημιουργική. Το Υπουργείο μας πραγματοποιεί ότι έχει δεσμευθεί. Ειδικότερα για τα ερωτήματα που μου θέτετε:

1. Η Διακομματική Επιτροπή για το διαγωνισμό του αίματος έχει ανασυγκροτηθεί με Κ.Υ.Α. των συναρμοδίων υπουργών Ανάπτυξης και Υγείας και η πρώτη συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση της θα συνέλθει την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου. Εκεί θα γίνουν και οι τελικές εκτιμήσεις, αφού ενημερωθούν τα νέα μέλη της Επιτροπής ώστε να ληφθούν άμεσες αποφάσεις.

2. Σε ότι αφορά το θέμα των εφημεριών σε σχέση με τη κοινοτική οδηγία. Ολοκληρώθηκε μια φάση συζητήσεων το 2007. Έστειλα σήμερα επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών (ΟΕΝΓΕ) εκφράζοντας την ικανοποίηση μου, ως προς τους κοινά αποδεκτούς στόχους και τους κάλεσα, επίσης, σε συνάντηση την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, ώστε να προχωρήσουμε στην τελική φάση της κλαδικής συμφωνίας. Παράλληλα, με νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Βουλή, παρατείνουμε το χρόνο εφαρμογής της εν λόγω Οδηγίας και του Προεδρικού Διατάγματος για λόγους προληπτικούς ώστε να μην προκύψει ζήτημα στην εύρυθμη λειτουργία των εφημεριών των νοσοκομείων. Πρέπει να σας επισημάνω ότι με την κλαδική συμφωνία ρυθμίζεται το όλο ζήτημα, αφού η κοινοτική οδηγία προβλέπει τη νομιμότητα των οποιοδήποτε διευθετήσεων που είναι αποτέλεσμα κλαδικής συμφωνίας μεταξύ κράτους- εργαζομένων.

3. Σε ότι αφορά τις προσλήψεις. Σας έχω πει και παλαιότερα ότι το Υπουργείο σε μόνιμη βάση προωθεί την κάλυψη των κενών θέσεων και των προσλήψεων όπου υπάρχουν, και δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλές, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, το οποίο μας βοηθά πολύ στη φάση αυτή, αντιλαμβανόμενο τη σημασία και τη βαρύτητα για το ΕΣΥ. Επ’ ευκαιρία θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ. Γεώργιο Βέη, με τον οποίο είχαμε μια τελευταία επαφή παραμονές του Νέου Έτους. Ήδη από τις 4 Ιανουαρίου απεστάλη από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση πίνακας 499 θέσεων ΤΕ Νοσηλευτικής από τον κυλιόμενο πίνακα επιλαχόντων. Οι νοσηλευτές αυτοί θα στελεχώσουν κατά προτεραιότητα τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 81 νοσηλευτών (ΤΕ Μαιευτικής) και 772 θέσεων ΔΕ Νοσηλευτικής.

4. Σε ότι αφορά την Επιτροπή Προμηθειών η σύνθεση της έχει ολοκληρωθεί με τους εκπροσώπους από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και θα ξεκινήσει τις εργασίες της, όπως προβλέπονται από το νόμο, γύρω στις 15 Ιανουαρίου. Τα ονόματα που θα στελεχώσουν την Επιτροπή θα ανακοινωθούν επίσημα μέχρι την Τετάρτη. Η επιτροπή θα συστεγαστεί στο κτίριο όπου στεγάζεται η 1

η

ΔΥΠΕ Αθηνών, κτίριο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στη διοικητική δομή της, η Επιτροπή Προμηθειών του Υπουργείου στο πρώτο στάδιο στελεχώνεται με διοικητικούς υπαλλήλους από τον ευρύτερο τομέα της υγείας και των φορέων της.   

 

Κινούμεθα με γρήγορους ρυθμούς. Δίνουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ. Εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας.»