Δεν έχουν οδηγούς για τα ασθενοφόρα!

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει για ακόμη μια φορά το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, καθώς τον Οκτώβριο μένουν ακάλυπτες 22 βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων, ενώ τραυματιοφορείς, στις ημέρες που δεν υπάρχει οδηγός, παρανόμως οδηγούν το ασθενοφόρο.

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι κάτοικοι της Σκιάθου, οι οποίοι φτάνουν σε σημείο να προσεύχονται για να μην αρρωστήσουν, καθώς με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε οδηγούς ασθενοφόρων φοβούνται πως δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν μέχρι το Κέντρο Υγείας.

Ειδικότερα, όλο τον Οκτώβριο το Κέντρο Υγείας θα έχει 22 ακάλυπτες βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων, ενώ οι υπάρχοντες οδηγοί λαμβάνουν ανά δέκα ημέρες άδεια, καθώς η υπηρεσία τούς χρωστά 30 ημέρες άδειας.

Αυτό έχει αποτέλεσμα στο Κέντρο Υγείας αρκετές ημέρες να βρίσκονται ένας τραυματιοφορέας, μια καθαρίστρια και μια νοσοκόμα, μιας και οι γιατροί έχουν συγκεκριμένο όριο εφημεριών, το οποίο και δεν το ξεπερνούν.

Στο μεταξύ το Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχει εκπέμψει SOS ουκ ολίγες φορές. Εχει ζητήσει πληρώματα ασθενοφόρου αλλά και επικουρικό προσωπικό. Τα αιτήματά του πέρασαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και η 5η Υ.ΠΕ. αρχικά τον Μάρτιο του 2010 με έγγραφό της προς το υπουργείο Υγείας ζήτησε την προκήρυξη της κενής οργανικής θέσης πληρώματος ασθενοφόρου και τον Μάιο του 2010 την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Μέχρι στιγμής κανένα αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί από το υπουργείο.

Α. ΦΩΚΙΔΗΣ