Δύσκολοι καιροί για κοψοχέρηδες

Μύρισε εκλογές!

Kαι την έναρξη της προεκλογικής περιόδου κήρυξε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος άρχισε τις προεκλογικές εξαγγελίες, ξεκινώντας για το θέμα της υγείας από το συνέδριο με τίτλο «Το σύστημα υγείας στη νέα εποχή». Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο δεν ψέλλισε ούτε μια δικαιολογία, ούτε μία συγνώμη, για την άθλια διαχείριση της πανδημίας και τα 30.000 θύματα. Κήρυξε αθώα την κυβέρνηση του και συνέχισε ακάθεκτος στην ανάπτυξη των σχεδίων του για την αποδόμηση της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ (κλικ εδώ).

Ισχυρίστηκε  πως «σήμερα έχουμε νοσοκομεία τα οποία μπορεί να απέχουν 20, 30 χιλιόμετρα το ένα από το άλλο, τα οποία υπολειτουργούν και τα δύο». Έτσι, έθεσε ως κεντρικό στόχο να δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη ώσμωση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με όχημα το νέο νοσοκομειακό χάρτη, που θ’ αποτελέσει «μεταρρύθμιση δεύτερης τετραετίας». Παράλληλα, αν και αναγνώρισε το διαχρονικό πρόβλημα της στελέχωσης των δομών Υγείας στα νησιά, έκλεισε το παράθυρο των προσλήψεων υποστηρίζοντας πως «ατελείωτοι πόροι δεν υφίστανται». Υπ’ αυτό το πρίσμα, προεξόφλησε ότι αυτές οι παρεμβάσεις θα οδηγήσουν σε συγκρούσεις, διότι «θα ξεβολευτούν κάποιοι».

Ο άνθρωπος λοιπόν το λέει καθαρά: Κάποιοι θα ξεβολευτούν. Κάποιοι δεν θα βρίσκουν γιατρό, κάποιοι θα πληρώνουν για να νοσηλευτούν, κάποιοι θα αποκλειστούν από το σύστημα υγείας, κάποιοι θα απολυθούν, κάποιοι θα μετακινηθούν, κάποιοι θα φύγουν από τα νησιά, και κάποιοι θα πεθάνουν. Απλά πράγματα. Και μνημονιακά.

Τα υποστήριξε και επι Σαμάρα με τον τότε σύμβουλο υγείας κ. Θάνο Πλεύρη (δεν είναι συνωνυμία- για το ίδιο πρόσωπο μιλάμε), τα έκαναν πράξη με διασυνδέσεις – συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, το προσπάθησαν με τη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας και τις απολύσεις, αλλά δεν πρόκαναν.

Και επειδή κάποιοι  θα ξεβολευτούν, δεν θα τα κάνει τώρα, αλλά στη δεύτερη τετραετία. Μόνο που μεταξύ πρώτης και δεύτερης τετραετίας μεσολαβεί κάτι σημαντικό, που ο Μωυσής ή δεν έχει λάβει υπόψιν του ή το θεωρεί ως άλλος Λουδοβίκος ασήμαντη λεπτομέρεια: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Και στις εκλογές όλοι αυτοί οι «κάποιοι» αποκτούν φωνή. Και με την ψήφο τους καθορίζουν αν θα κλείσουν νοσοκομεία, αν θα πουληθούν. Αν θα έχουν ζωή και τι ζωή θα έχουν. Γιατί το όραμα Μητσοτάκη για το Νέο ΕΣΥ έχει τόσο σχέση με την Υγεία, όσο και η Νέα Δημοκρατία με τη Δημοκρατία.

Επειδή μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται, έτσι και μετά την απομάκρυνση από την κάλπη δεν αναγνωρίζεται κανένα λάθος.

Ας σκεφτούν λοιπόν καλά   στο Άργος και στο Ναύπλιο, στη Βέροια και τη Νάουσα, τη Σητεία, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο, ας σκεφτούν στα νησιά, ας σκεφτούν σε όλη την Ελλάδα ότι στις επόμενες εκλογές με την ψήφο τους θα κλείσουν ή όχι το νοσοκομείο τους. Θα ψηφίσουν για να έχουν γιατρό ή όχι.

Κι ας το σκεφτούν καλά, γιατί αν πολλοί δηλώσουν εκ των υστέρων κοψοχέρηδες, θα είναι ζόρικα τα πράγματα για την αναπηρία τους με το Νέο ΕΣΥ της ΝΔ..