Δεν ήξερε ή δεν ήθελε να μάθει ο Διοικητής του Ιπποκράτειου ΓΝΘ κ. Χριστιανόπουλος;

div style=”margin: 0cm 0cm 3pt”> 

Πριν λίγο καιρό ο Διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Χριστιανόπουλος έστειλε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας δέκα γιατρούς του ΕΣΥ (Ορθοπεδικούς και Ν/Χ) διότι κατά τους ισχυρισμούς του δεν τήρησαν τον προβλεπόμενο τρόπο προμηθειών. Ζητούσε λοιπόν να τεθούν και οι 10 γιατροί του ΕΣΥ σε αργία διότι ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον.
Απεναντίας ο κ. Χριστιανόπουλος δεν έστειλε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας κανέναν από τους πανεπιστημιακούς που εμπλέκονταν στην ίδια υπόθεση, με τον ισχυρισμό ότι για εκείνους αρμόδια είναι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου.
 
Διερευνώντας την υπόθεση διαπιστώσαμε ότι η συμπεριφορά του εν λόγω Διοικητή είχε όλα τα στοιχεία της μεροληψίας για τους εξής λόγους:
1.- Το Νοσοκομείο που διοικεί ο κ. Χριστιανόπουλος είχε οδηγηθεί στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, το οποίο με την 74/2003 απόφαση (κλικ εδώ) είχε αποφανθεί ότι οι Πανεπιστημιακοί γιατροί υπάγονται στα ίδια πειθαρχικά όργανα με τους γιατρούς του ΕΣΥ όταν πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν την υπηρεσία τους στο Νοσοκομείο.
Η απόφαση αυτή βρίσκεται αποδεδειγμένα στο αρχείο του Νοσοκομείου, όπως φαίνεται στην πάνω πλευρά της απόφασης που παραθέσαμε. Συνεπώς ο εν λόγω Διοικητής εσκεμμένα την «αγνόησε», ώστε να δώσει στους Πανεπιστημιακούς τη δυνατότητα άλλης πειθαρχικής μεταχείρισης.
Η κατάληξη της υπόθεσης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας ήταν καταστροφική για την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου. Κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο αποφάσισε να θέσει σε αργία τους 6 από τους 10 γιατρούς του ΕΣΥ.
 
Τρία ερωτήματα
1.- Πιστεύει αλήθεια ο κ. Χριστιανόπουλος ότι με τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να χαίρει της εμπιστοσύνης των γιατρών του ΕΣΥ;
2.- Ο Διοικητής της ΥΠΕ κ. Μπουσουλέγκας, ο οποίος γνώριζε την υπόθεση και τη νομολογία, γιατί επέτρεψε να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, κάνοντας τα στραβά μάτια, όταν εμφανίζεται πρόθυμος να "νομοθετήσει" για άλλες περιπτώσεις;
3.- Εντέλει το ίδιο το υπουργείο Υγείας και ο πιστός υπηρέτης των πανεπιστημιακών κ. Λοβέρδος γιατί δεν διευκρινίζουν με εγκύκλιο το ζήτημα, ώστε να πάψει δια παντός αυτή η επιλεκτική μεταχείριση;
 
Δημήτρης Βαρνάβας