Δεν θα νιώσετε υπερήφανη…

Γράφει στην επιστολή της (εδώ) προς την υπουργό Υγείας η Διευθύντρια της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Μυλωνογιάννη:

Για όλους τους μανδαρίνους της υγείας η Μονάδα Νεογνών είναι “Μονάδα φάντασμα”! Όμως τα νεογέννητα στη Δυτική Κρήτη δεν είναι φαντάσματα. Είναι η ίδια η ζωή, που όλοι εσείς απαξιώνετε.

Θα μπορούσα ώρες να σας αναλύω πόσες ζωές παιδιών έχουν χαθεί αυτά τα χρόνια. Παιδιά που σήμερα θα ήταν Έλληνες πολίτες 16, 17, 18 χρονών. Θα μπορούσα να σας στείλω τα στοιχεία της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, να δείτε τον τεράστιο αριθμό παιδιών με ειδικές ανάγκες που είναι προϊόντα της κακοποίησής τους περιγεννητικά, λόγω της μεγάλης απόστασης που χωρίζει το Νοσοκομείο και τα μαιευτήρια των Χανίων από τις δύο εντατικές Μονάδες του Ηρακλείου.

Νομίζω ότι αν ενδιαφερθείτε θα βρείτε τα στοιχεία και τότε, πιστέψτε με, δεν θα νιώσετε περήφανη.

                           ……………………………………

Σχόλιο Ygeianet:

Αγαπητή κ. Μυλονογιάννη. Αν προσπαθείτε να ενεργοποιήσετε τις ευαισθησίες της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου άδικος κόπος. Η κυρία αυτή έχει ξερριζώσει από μέσα της κάθε ευαισθησία που ο κοινός άνθρωπος νιώθει για τα παιδιά και τους αδύναμους. Το μόνο πράγμα για το οποίο νιώθει περίφανη είναι το Μηνημόνιο και οι περικοπές που πραγματοποιεί στην υγεία, δίνοντας καθημερινά εξετάσεις στον Πρωθυπουργό ώστε να παραμείνει στη θέση της. Πέραν αυτού δεκάρα τσακιστή δε δίνει ούτε για τα νεογνά που χάνουν τη ζωή τους, ούτε για τους ενήλικες που βρίσκονται στιβαγμένοι στους θαλάμους των νοσοκομείων.
Εν ολίγοις είναι η “κυρία Μνημόνιο” αυτοπροσώπως…