Δεν θέλουν τον ΟΚΑΝΑ στην Ιατρική Θεσσαλονίκης!

Είναι πολύ θλιβερό, αλλά ο μεσαίωνας έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”! Πρωταγωνιστές ολίγοι διδάσκοντες της Ιατρικής Σχολής της πόλης και, ποιος άλλος, οι φοιτητές της “Πανσπουδαστικής” (ΚΝΕ), οι οποίοι οργανώνουν κινητοποιήσεις για να εμποδίσουν τη λειτουργία της νέας μονάδας θεραπείας με χορήγηση υποκαταστάτων στον αίθριο χώρο του νοσοκομείου…

Με ακραία ρατσιστικά επιχειρήματα, σύμφωνα με τα οποία οι θεραπευόμενοι χρήστες ναρκωτικών θα αποτελούν… κίνδυνο για τους ασθενείς του “ΑΧΕΠΑ” και τους συνοδούς τους, ζητούν να μη δημιουργηθεί πρόγραμμα υποκατάστασης, αλλά “στεγνό”, και μάλιστα σε χώρο έξω από το νοσοκομείο!

Τα παιδιά της ΚΝΕ ζήτησαν και υιοθετήθηκε από τους φωνασκούντες να μη δημιουργηθεί καμία μονάδα του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) μέσα στο… πανεπιστημιακό άσυλο! Μούχλα αναδύουν οι θέσεις και η στάση της ΚΝΕ στο θέμα της θεραπευτικής αντιμετώπισης των χρηστών ναρκωτικών, αλλά ακόμη πιο θλιβερό και απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι στους φωνασκούντες προστίθενται τώρα και διδάσκοντες της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης… Β.Β.