Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη γρίπη των χοίρων, καθησυχάζει ο Δ.Αβραμόπουλος

Καθησυχαστικός για την εξάπλωση του ιού της γρίπης των χοίρων στη χώρα μας εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί εξαρχής όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι σε εναρμόνιση με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές οδηγίες το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχουν στήσει τον απαραίτητο μηχανισμό ενημέρωσης του κοινού, ενώ διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στις πύλες εισόδου της χώρας μας.

Ανέφερε επίσης ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διανομή φυλλαδίων και αφισών ενημέρωσης για τους ταξιδιώτες προς και από το Μεξικό, όπου και εντοπίστηκε ο ιός.

«Ήδη τη στιγμή αυτή ο μηχανισμός, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Ελέγχονται οι επιβάτες που έρχονται από το Μεξικό transit διαμέσου της Ευρώπης ή άλλων χωρών προς την Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με τα αποθέματα φαρμάκων, ο κ.Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν απολύτως επαρκή αποθέματα. «Έγκαιρα είχαμε φροντίσει για αυτό και καλύπτεται περίπου το 12% του συνολικού πληθυσμού της χώρας».

Τόνισε μάλιστα ότι έχουν δοθεί οδηγίες και έχουν οργανωθεί τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τους θαλάμους αρνητικής πίεσης να έχουν ενεργοποιηθεί.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και κανένας λόγος ανησυχίας. Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τα νέα δεδομένα, που μας έχουν περιέλθει, είναι υπό πλήρη και απόλυτο έλεγχο. Η χώρα μας και γνώση έχει και εμπειρία και μηχανισμούς», καθησύχασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.