Δεν υπάρχει ούτε σύριγγα για αίμα στο Νοσοκομείο Λαμίας (βίντεο)

div class=”subArticle”>

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για το νοσοκομείο Λαμίας που εξαιτίας της έλλειψης αναλώσιμων υλικών απειλείται με λουκέτο. Γιατροί και εργαζόμενοι θεωρούν πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να αναγκασθούν να αναστείλουν την λειτουργία κλινικών αφού δεν υπάρχουν γάζες, σύριγγες, συσκευές ορού, φίλτρα για την μονάδα νεφρού, υλικά για τα χειρουργεία και την ΜΕΘ.

 

Οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες καθυστερούν και όλα τα νοσοκομεία καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες με συμβάσεις που εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο κάθε Ιδρύματος.
 
Το ΔΣ του νοσοκομείου Λαμίας όμως δεν μπορεί να συγκληθεί αφού δεν υπάρχει διοικητής και υποδιοικητής.
 
Το προσωπικό ζει με την αγωνία της εξεύρεσης των υλικών που απαιτούνται για την περίθαλψη των πολιτών που φτάνουν στο νοσοκομείο.
 
Το θέμα πήρε σήμερα και πανελλαδικές διαστάσεις μέσα από την ζωντανή σύνδεση του Star Κεντρικής Ελλάδας για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης.
 
Ο γιατρός , Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος εκτελεί τον τελευταίο μήνα και χρέη διοικητή ο κ.Δημήτρης Σφύρας περιέγραψε με τον πλέον τραγικό τρόπο στην εκπομπή της ΝΕΤ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ και στους παρουσιαστές Φάνη Παπαθανασίου και Λίνα Κλείτου την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Λαμίας.
 
 

 

 

Πηγή: lamiastar