ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «Ανοίγουν» 150 κλίνες στις εντατικές

ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση στοχεύοντας στο άνοιγμα 150 κλινών έως τον Φεβρουάριο του 2010.

Σε μία συμβολική κίνηση ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε χθες το Αττικό Νοσοκομείο όπου τέθηκαν σε λειτουργία τέσσερις κλίνες ΜΕΘ, ενώ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες (έως τις 10 Ιανουαρίου) παραδίδονται συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας 77 κρεβάτια σε μονάδες εντατικής παρακολούθησης. Η λειτουργία των κλινών επιτεύχθηκε αφού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχώρησε με ταχείες διαδικασίες τις προηγούμενες ημέρες στην πρόσληψη 211 νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ (επιλαχόντες από τους κυλιόμενους πίνακες), ενώ με τον ίδιο τρόπο θα προχωρήσει εντός του Ιανουαρίου η πρόσληψη άλλων 400.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας πήρε το «πράσινο φως» και τις επόμενες ημέρες προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη 3.100 ατόμων που θα αποτελούν μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό και οι οποίοι θα εγγραφούν στο 2009. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως εξήγησε στα «ΝΕΑ» η υπουργός κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ότι το 2010 η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να προκηρύξει άλλες 3.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών.

Επίσης, η Βουλή ψήφισε διάταξη για την πρόσληψη 1.000 μόνιμων γιατρών με στόχο το 2010 να προσληφθούν άλλοι 1.093.

«Βασική μας προτεραιότητα είναι να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής, σίγουρος για την υγεία του», δήλωσε χθες ο κ. Παπανδρέου εξερχόμενος από το Αττικό Νοσοκομείο, για να προσθέσει πως «αναδεικνύουμε ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη».