Δέσμευση του Διοικητή της Α ΥΠΕ για ανάκληση των δικαστικών διώξεων ενάντιον του Σωματείου του Αγ. Σάββα

Στάση Εργασίας, μαχητική συγκέντρωση και πορεία στα Γραφεία της Α ΥΠΕ πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Σάββας αντιδρώντας στα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης αλλά και στην προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνας τους.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο των Εργαζομένων, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, αντιδρώντας αντεργατικά μετρά της Κυβέρνησης και της τρόικας, στα χαράτσια και τις περικοπές δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στην παράσταση που έγινε από το Σωματείο των Εργαζομένων, εκπροσώπους από την ΑΔΕΔΥ και την ΟΕΝΓΕ στο Διοικητή της Α ΥΠΕ κ. Αρη Μουσιώνη τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποσυρθούν τα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης που οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Τονίστηκε ότι οι ενέργειες του Διοικητή του Νοσοκομείου να σύρει το Σωματείο στα Δικαστήρια αποτελεί βάναυση παραβίαση του δικαιώματος για ελευθερη συνδικαλιστική δράση, ενώ η κλήση της προέδρου του Σωματείου από την ασφάλεια «για υπόθεσή της» είναι ενταγμένη στην προσπάθεια τρομοκράτησης προκειμένου να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Ο Διοικητής της Α ΥΠΕ δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απαράδεκτες και πρέπει να ανακληθούν. Στη συνάντηση κλήθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγ. Σάββας και δόθηκε εντολή από τον Διοικητή της Α ΥΠΕ κ Μουσιώνη να ανακληθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου η δικαστική δίωξη του Σωματείου και να σταματήσει η παρέμβαση της αστυνομίας που έγινε στο πρόσωπο της Προέδρου του Σωματείου.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις αγωνιστικές δράσεις τους με πρώτο βήμα τη συμμετοχή αύριο στην στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας που έχει αποφασιστεί από την ΠΟΕΔΗΝ