Διαφθορά στο σύστημα υγείας

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt; LINE-HEIGHT: 120%”>Δεν έχει καμιά πρωτοτυπία η διαπίστωση πως η διαφθορά στο σύστημα υγείας, είτε πρόκειται για δημόσιο- είτε για ιδιωτικό, είναι εκτεταμένη. Ιδιαίτερα την εποχή των παχιών αγελάδων, δηλαδή τη δεκαετία 2000-2010, οι αποκαλούμενες ως «άτυπες πληρωμές» έφτασαν το 40% των συνολικών δαπανών, με αποτέλεσμα ο χώρος της υγείας ν΄ αποτελέσει ένα τεράστιο διαφθορείο.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt; LINE-HEIGHT: 120%”>Τα χρόνια της κρίσης οι άτυπες πληρωμές, αν και μειώθηκαν σε απόλυτους αριθμούς, συνέχιζαν να ευημερούν και όσα αποκαλύπτονται για τα pay rolls της Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ενδεικτικά για την έκταση της διαφθοράς.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt; LINE-HEIGHT: 120%”>Η διερεύνηση σκανδάλων από τη δικαιοσύνη και η ενθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν περιστατικά εκβιασμών έχουν αρχίσει τελευταία ν΄ αλλάζουν το κλίμα και να περιορίζουν αισθητά τα φακελάκια και τις μίζες.   


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt; LINE-HEIGHT: 120%”>Όσοι επισκέπτονται συχνά τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ διαπιστώνουν πολλές αναρτήσεις του υπουργείου Υγείας που αφορούν σε απολύσεις γιατρών λόγω απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου γιατρών ΕΣΥ που επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης λόγω χρηματισμού.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt; LINE-HEIGHT: 120%”>Καιρός να γίνουμε μια φυσιολογική χώρα..