Διαγωνισμός για 250 προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για την άμεση πρόσληψη 250 νοσηλευτών και νοσηλευτριών ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την συζήτηση σχετικής επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση του, ζητώντας και την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, να τεθεί στην συνταγματική αναθεώρηση, η εξαίρεση από το ΑΣΕΠ, της πρόσληψης 9.000 ατόμων που θα καλύψουν τις νοσηλευτικές ανάγκες.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τον υπουργό Υγείας για επικοινωνιακό τρυκ υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα, για εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις, αποκρύπτοντας με ποια χρήματα θα πληρωθούν οι νοσηλευτές αν προσληφθούν. «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και περιμένει την πρωτότυπη πρόταση σας για προσλήψεις νοσηλευτών εδώ και 135 μέρες. Όμως δυστυχώς είναι μια δήλωση – πρόθεση με στόχο τη δημιουργία κλίματος. Στην ουσία η πρόταση σας μετατίθεται στις καλένδες», τόνισε η αρμόδια για θέματα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι επικρίσεις και των άλλων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πήραν το λόγο, ανάμεσα τους ο Έκτωρας Νασιώκας και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. «Είναι γνωστό ότι θα πάμε σε εκλογές. Τι θα λέτε στον κόσμο τότε; Ότι θα κάνουμε 9.000 προσλήψεις. Πόσες φορές το είπατε αυτό; Έλεος», τόνισε από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

«Επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις, και είμαστε σε ανοικτή γραμμή με τους νοσηλευτές. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε το θεσμικό πλαίσιο και το υπόβαθρο του ΕΣΥ», απάντησε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: « Το ΕΣΥ έφτασε στα όρια του και χρειάζεται βοήθεια και στήριξη. Πρέπει να βλέπουμε τα θέματα μέσα από κοινωνικό πρίσμα. Η πρόταση μου δεν αποσκοπεί στην παράκαμψη του ΑΣΕΠ. Εμείς προτείναμε, ανεξάρτητα από την συνταγματική αναθεώρηση, να τεθεί υπό τον έλεγχο διακομματικής επιτροπής. Στόχος μας δεν είναι να προσλάβουμε δικά μας ή δικά σας παιδιά αλλά ικανά στελέχη. Πρέπει λοιπόν να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα». O κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι τα θέματα υγείας είναι εθνική υπόθεση και δεν προσφέρονται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.