Διακόπτουμε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, με τον ΕΟΠΥΥ, από τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου

div>ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                                           Λάρισα 6-4-2012

           «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
                      Ν.Π.Δ.Δ.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
            Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας (Ι.Σ.Λ.) καλεί όλα τα μέλη του, κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς, να διακόψουν οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, με τον ΕΟΠΥΥ, από τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου, συντασσόμενοι με το πανελλαδικό ιατρικό κίνημα.
            Το μεγαλύτερο νέο ταμείο, ο ΕΟΠΥΥ, υπεύθυνο για την παροχή περίθαλψης σε 9.5 εκατ. ασφαλισμένους, καθημερινά βουλιάζει στα χρέη του και ψυχορραγεί. Οι μεγαλοστομίες των εμπνευστών και των εκτελεστών του για την δήθεν «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από γεννήσεως ελληνικού κράτους», χάθηκαν στο ψέμα, την αναξιοπιστία και την εξαπάτηση.
            Κανένας πια δεν ενδιαφέρεται για τους ασφαλισμένους, που πληρώνουν για τις υπηρεσίες υγείας απ’ την ήδη λεηλατημένη τσέπη τους, αλλά ούτε για τους γιατρούς, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρείς μήνες απ’ τον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι παλιές οφειλές του ΟΠΑΔ, μάλλον έχουν στοιχειώσει. Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι έχουν εξαφανιστεί, αφού πλέον έχουν χάσει όλα τα στοιχήματα με την κοινωνία.
            Οι απλήρωτοι γιατροί, δεν πρέπει να ελπίζουν πια σε τίποτα, γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση απ’ την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εξόφληση των δεδουλευμένων, αλλά και των τρεχόντων. Κι αυτό συμβαίνει λόγω της άτυπης στάσης πληρωμών προς τους παρόχους υγείας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μνημονιακές  δεσμεύσεις προς τους δανειστές.
            Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι έχουν καταλάβει πλέον πως, το ίδιο πολιτικό προσωπικό που έχει συμπράξει, ανεχτεί και συγκαλύψει το διαχρονικό party συναλλαγής, διαφθοράς και ατιμωρησίας στο δημόσιο και που έχει το θράσος σήμερα να παριστάνει τον διώκτη της ανομίας και να εγκαλεί για συντεχνιακή λογική τους λειτουργούς υγείας, έριξε το οικονομικό βάρος της περίθαλψης των πολιτών στις πλάτες των γιατρών και στις άδειες τσέπες των ασφαλισμένων, που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να πληρώνουν τις εισφορές τους για τον κλάδο υγείας του ταμείου και οι οποίες με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και ταχυδακτυλουργικό τρόπο γίνονται άφαντες, προφανώς για να εξυπηρετηθούν ίδια συμφέροντα και συμφωνίες.
            Απ’ την άλλη μεριά, η συρρίκνωση, αποδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ ολοκληρώνεται σήμερα «πανηγυρικά», ενώ το ΤΣΑΥ, ένα ταμείο υγιέστατο, το κατάντησαν απέραντο φτωχοκομείο, που σε λίγο θα δίνει Εθνική Σύνταξη 300€.
            Ζητάμε την άμεση αποπομπή των Υπουργών Υγείας κ. Λοβέρδου, Οικονομικών κ. Σαχινίδη, Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, καθώς και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη μαζί με τον Αντιπρόεδρο του κ. Σουλιώτη και τους Συμβούλους τους, ως άκρως επικίνδυνων να χειρίζονται θέματα υγείας, οικονομίας και κοινωνικής ασφάλισης. Κάθε λεπτό παραμονής τους στις κυβερνητικές θέσεις που κατέχουν, ισοδυναμεί με περαιτέρω κατεδάφιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ευτελισμό και εξαθλίωση των γιατρών, καθώς και απαξίωση των πολιτών.
            Τέλος, καλούμε όλους τους ασφαλισμένους και τους εκπροσώπους τους, σ’ ένα κοινό μέτωπο προάσπισης της Υγείας του Ελληνικού Λαού.
           
Για το Δ.Σ.
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                      ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ