Διαμαρτυρία για ελλείψεις γιατρών

 

Επιστολή στον διοικητή του Νοσοκομείου

 

Με αποσπάσεις αγροτικών γιατρών από νησί σε νησί, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο Ρόδου, τις ελλείψεις που υπάρχουν!

Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις και διαμαρτυρίες και χαρακτηριστική είναι η επιστολή διαμαρτυρίας από τον δήμαρχο Κάσου κ. Δ. Ερωτόκριτο, προς τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Κοσσιώρη.

Η επιστολή διαμαρτυρίας κοινοποιήθηκε επίσης στον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο, στον περιφερειάρχη κ. Χαρ. Κόκκινο, στον νομάρχη κ. Γ. Μαχαιρίδη, στον έπαρχο Καρπάθου-Κάσου κ. Μ. Ερωτόκριτο στην Β’ ΔΥΠΕ κ.α..

Ειδικότερα αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:

“Κύριε Διοικητά,

Με την επιστολή μας  αυτή, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε σε ένα «νέο τρόπο» αντιμετώπισης έλλειψης αγροτικών ιατρών, που πρέπει να στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών της Δωδεκανήσου. Αφορμή για την αναφορά μας σ’ αυτό το θέμα, μας έδωσε η επιεικώς απαράδεκτη «μπαλωματική» τακτική που εφαρμόσατε φέτος το καλοκαίρι για να καλύψετε το κενό που δημιουργήθηκε στο Ιατρείο Χάλκης.

Συγκεκριμένα, ενώ από την αρχή δεν επιδείξατε την δέουσα προσοχή για την αντιμετώπιση εκτάκτων                                      

περιοστατικών, όταν έφτασε η χρονική στιγμή, κατά την οποία έπρεπε να δοθεί μια λύση, σκεφτήκατε την εφαρμογή του πρωτότυπου «ΦΥΓΕ ΣΥ… ΕΛΑ ΣΥ!». Τη μια πήρατε το γιατρό του Καστελλορίζου, την άλλη της Κάσου, και ούτω καθεξής, για μικρά ευτυχώς χρονικά διαστήματα. Και καλά να το κάνετε για λίγες μέρες, το ψιλοκατάπιαμε για λόγους αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συμπατριώτες μας Χαλκίτες, που στο κάτω-κάτω δεν φταίνε να μένουν χωρίς γιατρό.

Αφού όμως δεν είδατε κάποια «σοβαρή» αντίδραση, σκεφτήκατε να επεκτείνετε το μέτρο αυτής της κυκλικής κάλυψης των κενών των ιατρών, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων των πλέον ακριτικών και αντικειμενικά δυσπρόσιτων νησιών του Νομού μας. Κι αυτό έγινε με την υπογραφή της απόσπασης για δύο (2) μήνες του αγροτικού ιατρού από το ΠΠΙ Κάσου στο ΠΠΙ Χάλκης. Ειλικρινά, μένουμε κατάπληκτοι με την «ευρηματικότητα» σας, να υιοθετήσετε τέτοιες λύσεις σε αυτά τα τόσα σοβαρά προβλήματα υγείας!

Κύριε Διοικητά,

Απαιτούμε την προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να καλυφθούν άμεσα και με τον προβλεπόμενο τρόπο, ΟΛΕΣ οι θέσεις των Αγροτικών Ιατρών στα Ιατρεία των νησιών μας, προτού να είναι πολύ αργά…

Με τιμή,

Ο δήμαρχος Κάσου

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΜΜ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ”.