Διαψεύδουν τις 4.000 προσλήψεις ιερέων μετά τις αντιδράσεις

Την είδηση πως πρόκειται να μονιμοποιηθούν 4000 ιερείς διέρρευσε η ίδια η κυβέρνηση και αναπαρήγαγαν τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Προκλήθηκε σάλος και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να απεμπλακεί από την πίεση που δέχτηκε, δίνοντας εντολή στον κυβενητικό εκπρόσωπο να προβεί σε σχετική δήλωση.

«Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία: To ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Απάντηση Ηλιόπουλου: Φτωχός ο χαρακτηρισμός του εθνικού ψεύτη για τον κ. Οικονόμου

Η απάντηση του Μαξίμου δεν άφησε αμέτοχη την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση αναφορικά με τα σενάρια των τελευταίων ημερών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε:

«Ο πανικός του κ. Οικονόμου είναι τέτοιος όπου έβγαλε απάντηση σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν υπάρχει!

Διαψεύδει τις διαρροές που η κυβέρνηση έδωσε στα φιλοκυβερνητικά μέσα για την μονιμοποίηση 4.000 ιερέων.

Μέχρι σήμερα αποκαλούσαμε τον κ. Οικονόμου εθνικό ψεύτη. Μετά την τελευταία του ανακοίνωση και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι πολύ φτωχός για να περιγράψει το “βάθος” της πολιτικής του σκέψης.

Αφού μπήκατε στον κόπο κ. Οικονόμου θα μας απαντήσετε μήπως για ποιο λόγο οι σχεδόν 800 γιατροί που είναι σε λίστες αναμονής δεν έχουν προσληφθεί; Ρωτάμε ξανά γιατί την τελευταία φορά στην Βουλή ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει».

Το σίγουρο είναι ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΔΙΣ, όπου θα γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα της συζήτησης Πολιτείας-Εκκλησίας.