Διαψεύδουν τις καταγγελίες Λοβέρδου οι καρδιοχειρουργοί του «Αγ. Σοφία» – Στο πλευρό τους οι συνάδελφοι τους – Σκληρή ανακοίνωση και του προέδρου της ΟΕΝΓΕ

 

της Βασιλικής Αγγουρίδη

Ζήτημα αξιοπιστίας των πληροφοριοδοτών του Υπουργού Υγείας και διασταύρωσης των πληροφοριών, θέτουν οι δύο Καρδιοχειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», που διαψεύδουν κατηγορηματικά, ως μη γενόμενα, τα όσα υποστήριξε χθες στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας τα προσβλητικά και συκοφαντικά.

Με ανακοίνωση τους οι κύριοι Καλλικούρδης και Καλαβρουζιώτης, ρωτούν τον Υπουργό σε ποιό πόρισμα ΕΔΕ βασίστηκε «για να ξεστομίσει τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις εναντίων των γιατρών», όπως αναφέρουν. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως δεν έχει γίνει καμία ΕΔΕ ως τώρα, δεν έχουν λάβει γνώση για καμιά αναφορά για οτιδήποτε, ούτε έχουν κληθεί να απαντήσουν σε καμία ερώτηση.

Αναρωτιούνται, μήπως ο κ. Λοβέρδος βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας προαποφασισμένης ΕΔΕ ή αν σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντας το σε θέματα διαμάχης γιατρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν τον Υπουργό Υγείας να διερευνήσει προσωπικά το θέμα και να αναλάβει την ευθύνη να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο και μέσα που το έκανε.

Από την πλευρά τους, οι συνάδελφοι τους στο νοσοκομείο Παίδων «Αγ.Σοφία» καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους «τη σπίλωση της υπόληψης των γιατρών και του προσωπικού των Καρδιοχειρουργικών τμημάτων του Νοσοκομείου, με απώτερο σκοπό την εκ των υστέρων δικαιολόγηση του κλεισίματος των εν λόγω τμημάτων».

Όπως αναφέρουν, ο υπουργός θα έπρεπε να έχει στη διάθεση του έγγραφα στοιχεία και απόφαση ΕΔΕ πριν προβεί σε δηλώσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

«Τερατώδη πράγματα», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας τα όσα είπε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας και προσθέτει: «σε μια κυβέρνηση που καταρρέει φαίνεται πως η σπίλωση και ο διασυρμός έχουν αναγορευτεί σε πάγια πολιτική πρακτική για τον υπουργό διάλυσης της Δημόσιας Υγείας».