Διασωληνωμένοι

Παραμένει ιδιαίτερα υψηλός ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ Covid, παρά το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Αττική.

Χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι οι διασωληνώσεις ανέρχονται πλέον σε 326. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής που πλησιάζουν πλέον στα όριά τους, αναγκάζοντας τον υπουργό Υγείας να δηλώσει πως «μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική».

Παρά ταύτα ούτε νύξη δεν υπάρχει από την κυβέρνηση για επίταξη ενός ιδιωτικού Νοσοκομείου στο οποίο θα νοσηλεύονται περιστατικά covid, ώστε ν΄ αποφορτιστεί η κατάσταση στο ΕΣΥ. Σημειωτέον, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένη πρόταση (κλικ εδώ) που αφορά στην επίταξη του «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο –πέραν των άλλων- διαθέτει μεγάλου μεγέθους ΜΕΘ.

Ταυτόχρονα έχει προταθεί επιπλέον και η επίταξη ενός στρατιωτικού Νοσοκομείου της Αττικής.

Τι περιμένει λοιπόν η «ανησυχούσα» πολιτική ηγεσία; Να επαναληφθεί στην Αθήνα η τραγωδία της Θεσσαλονίκης, ενώ ο ιδιωτικός τομέας θα παραμένει ελεύθερος covid και θα επιδίδεται σε λαφυραγώγηση της κοινωνίας;