Διαθέτουμε και πρωθυπουργό… επιστήμονα

ΠΟΙΟΣ είναι τελικά ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της επιστημονικής επιτροπής;

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ή έστω ανεξήγητα μέχρι στιγμής πράγματα συμβαίνουν στη χώρα για τη διαχείριση της πανδημίας και όχι μόνο. Αναγγέλλει, για παράδειγμα, ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδ. Γεωργιάδης το πρωί ότι εξετάζονται η χαλάρωση των περιορισμών και η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ανά γεωγραφική ζώνη και δύο ώρες αργότερα ο Στ. Πέτσας ανακοινώνει νέο, καθολικό lockdown έως τις 11 Ιανουαρίου!

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ στο μεταξύ;  Έφτασαν πληροφορίες και νέα δεδομένα στους επιστήμονες της ειδικής επιτροπής, που θορυβήθηκαν και ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό, ζητώντας του να ανακοινώσει τα νέα επείγοντα μέτρα;  Όμως η επιστημονική επιτροπή, με επικεφαλής τον Σ. Τσιόρδα, δεν συνεδρίασε ποτέ και, κατά συνέπεια, δεν ήταν οι εδικοί που ζήτησαν τα έκτακτα μέτρα!

Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αθηνά Λινού δήλωσε «έκπληκτη» με την απόφαση, εκτός εάν στην κυβέρνηση «έχουν στοιχεία που εμείς δεν τα γνωρίζουμε». Πηγές του Μαξίμου είπαν ότι το «προληπτικό» σκληρό lockdown αποτελεί απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού για να μην επιβαρυνθεί το επιδημιολογικό φορτίο και να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα.

ΠΟΙΟΣ είναι τελικά ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της επιστημονικής επιτροπής; Να υπηρετεί τον ηγεμόνα και να καλύπτει τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες αυτός επιλέγει;

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ την άφιξη των πρώτων εμβολίων με τιμές αρχηγού κράτους(!), επέτρεψαν σε κολλητούς και συγγενείς να εμβολιαστούν πρώτοι χωρίς κανείς εδώ να γνωρίζει τον αριθμό των εμβολίων και τον χρόνο άφιξής τους ώστε να προγραμματίσει τις απαραίτητες δύο δόσεις που απαιτούνται για να λειτουργήσει η προστασία. Διότι αν κάτι στο πρόγραμμα πάει στραβά και οι εμβολιασθέντες με την πρώτη δόση δεν λάβουν εγκαίρως τη δεύτερη, η προστασία πάει… περίπατο!

ΚΑΙ ΜΕΣΑ σε όλα αυτά, από δημοσίευμα του Bloomberg μαθαίνουμε ότι διεθνώς η χώρα μας είναι ουραγός στον εμβολιασμό. Και σε πολλά άλλα είναι ουραγός η χώρα μας, αλλά όσο λιγότεροι το ξέρουν τόσο καλύτερα γι’ αυτούς που μετατρέπουν το συνηθισμένο σε ‘άριστο’!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Τώρα έχουμε καινούργια κυβέρνηση! Θα μας ζητήσουν πίστωση χρόνου! Κάποιοι, ως φιλοξενούμενοι, έφυγαν. Κάποιοι, αν και απέτυχαν, παρέμειναν για να χαθεί το μέτρο και άλλοι συνεχίζουν ακλόνητοι την κατεδάφιση ως εντολοδόχοι πάσης φύσεως χορηγών.