Δίδυμο Αλαβάνου – Τσίπρα κατά Παπαρήγα για τα ναρκωτικά

Ο Αλέκος Αλαβάνος υπεραμύνθηκε χθες του επίμαχου σχολίου του Αλέξη Τσίπρα για την αποποινικοποίηση του χασίς μία μέρα μετά το δηκτικό σχόλιο της Αλέκας Παπαρήγα

ΝΑΡΚΩΠΟΛΕΜΟΣ ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ: ο Αλέκος Αλαβάνος υπεραμύνθηκε χθες του επίμαχου σχολίου του Αλέξη Τσίπρα για την αποποινικοποίηση του χασίς λέγοντας ότι ζούμε στην Ελλάδα «και όχι στο ¶γιον Όρος».
Μία μέρα μετά το δηκτικό σχόλιο της Αλέκας Παπαρήγα ότι «αυτοί που κάνουν εμπόριο και πλασάρισμα ναρκωτικών δεν μπορεί να αγιοποιούνται» και ότι «οι έμποροι ναρκωτικών δεν μπορεί να είναι ανάμεσά μας και να μας κάνουν μαθήματα μοντερνισμού και μεταμοντερνισμού», ερωτώμενος χθες για τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους Schooligans (στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»)- ότι συμφωνεί με την αποποινικοποίηση του χασίς κι ότι έχει βρεθεί και ακόμη βρίσκεται «σε παρέες που πίνουν»- ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «ζούμε στην Ελλάδα, δεν ζούμε στο ¶γιον Όρος».
Μάλιστα ο Αλέκος Αλαβάνος είπε «μπράβο» στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «ανταποκρίθηκε σε μια ζωντανή, καινοτόμα και ιδιότυπη πρόκληση συζήτησης με τη νεολαία- έγινε με τους Schooligans-, μια νεολαία η οποία σιχαινόταν την πολιτική». «Εμείς δεν θέλουμε η νεολαία να σιχαίνεται την πολιτική, θέλουμε να ξανάρθει στην πολιτική και να ξανάρθει στις αξίες της Αριστεράς», τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος, ενώ κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται κανείς από μας να γίνει πλαστικό ανθρωπάκι της πολιτικής με μαύρα γυαλιά, γκρίζα γραβάτα και γκρίζο κοστούμι». Πρόσθεσε επίσης ότι ο καθένας έχει την προσωπικότητά του, καθώς και ότι η κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο μήνα γίνεται σε επίπεδο «εμφάνισης, διατύπωσης, σύνταξης, ενδυμασίας», γιατί δεν μπορεί να γίνει σε επίπεδο κριτικής. «Είμαστε πάντα ειλικρινείς και αυτό είναι το μόνο “τρικ” που χρησιμοποιούμε», σημείωσε.
Ερωτώμενος σχετικά με τις συνεργασίες και συγκεκριμένα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ- το ΚΚΕ υποστηρίζει για όποιο κόμμα θέλει να συνεργαστεί μαζί του δεν έχει παρά να αποκηρύξει δημοσίως την «ιμπεριαλιστική πολιτική της Ε.Ε.»- ο Αλ. Αλαβάνος απάντησε στους δημοσιογράφους να ανοίξουν το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, «και το παλιό και το καινούργιο». Και τόνισε: «Επειδή αναφερθήκατε στο δικό μου κόμμα, τον Συνασπισμό, ο ΣΥΝ είναι κατά των συμφώνων σταθερότητας, που είναι ο πυρήνας της Συμφωνίας του Μάαστριχτ, είναι όλη η Συμφωνία του Μάαστριχτ. Εμείς ζητάμε μια συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής».