Διευκρινήσεις στο σημείο 6 της εγκυκλίου Λέγκα

p> 

Στην εγκύκλιο Λέγκα (κλικ εδώ) υπάρχει ένα σημείο που έχει ανάγκη διερεύνησης. Πρόκειται για το σημείο 6 στο οποίο αναφέρει:

«Παράλληλα με τα παραπάνω, πρέπει να ελέγχεται κάθε φορά η εφαρμογή των σχετικών με τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια των πρόσθετων αμοιβών διατάξεων. Ειδικότερα, οι αμοιβές αυτές δεν πρέπει να υπερβαίνουν κατά μήνα τις αποδοχές της οργανικής θέσης των δικαιούχων, χωρίς συνυπολογισμό σε αυτές της οικογενειακής παροχής και των επιδομάτων εορτών και αδείας».

Φαίνεται δηλαδή ότι η εγκύκλιος κάνει αναφορά μόνον σε ένα πλαφόν, το συνταγματικό και δεν κάνει αναφορά στο πλαφόν Αρεοπαγίτη. Ο υπογράφων από τη στιγμή που έλαβε την εγκύκλιο προσπάθησε να διερευνήσει το ζήτημα, επικοινωνώντας με το Γενικό Λογιστήριο και συγκεκριμένα με την κ. Φράγκου, το όνομα της οποίας αναφέρεται στην εγκύκλιο ως υπεύθυνης για παροχή πληροφοριών.

Η κ. Φράγκου δεν μπορούσε να δώσει εξήγηση για την έλλειψη αναφοράς στο πλαφόν Αρεοπαγίτη και με παρέπεμψε στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μισθολογίου του ΓΛΚ κ. Μπαζιώτη, ο οποίος μου δήλωσε ρητά ότι το πλαφόν Αρεοπαγίτη ισχύει και μάλιστα στο ύψος των 5140 ευρώ και μόνο σε ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση θα υπάρξει ορισμός νέου ύψους. Στο ερώτημα πότε πρόκειται να κατατεθεί αυτή η ρύθμιση εύλογα αδυνατούσε να μου απαντήσει, αφού κάτι τέτοιο αποτελεί πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας.

………………………………………………….

 

Δείτε τώρα τη συνέχεια:

Όταν ψηφίζονταν τον Φεβρουάριο στη Βουλή η κλαδική σύμβαση, ο Τσούκαλος έκανε πως δήθεν αγνοούσε τι σήμαινε η διατήρηση του παλιού πλαφόν των 5140 ευρώ και ομοθυμαδόν με τον Λαοπόδη έραιναν με άνθη το νομοθέτημα. Τώρα, αντί να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, αντί να κάνει έστω ένα τηλεφώνημα, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τα θετικά σημεία της εγκυκλίου.

Και ιδού τι γράφει:

 «Παρ’ όλα αυτά όμως το ανωτέρω έγγραφο-οδηγία προς τους επιτρόπους έχει και ένα θετικό που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε (σημείο 6 του εγγράφου). Είναι το πρώτο επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που ορίζεται μόνο ένα plafond (αυτό του διπλασίου των αποδοχών) και εξαφανίζεται το plafond του Αρεοπαγίτη.

Ας ενεργοποιηθούμε λοιπών, έστω και προς τις διοικήσεις και τα γραφεία μισθοδοσίας των νοσοκομείων μας για να κάνουμε πράξη αυτό που η Συλλογική μας Σύμβαση έκανε. Δηλαδή το ότι κατάργησε το Plafond του Αρεοπαγίτη».

Να ενεργοποιηθούμε λοιπόν προκειμένου να γίνουμε μαλλιά κουβάρια με τους υπαλλήλους μισθοδοσίας των Νοσοκομείων μας, ώστε ν΄ αφήσουμε ανενόχλητο το Υπουργείο Οικονομικών. Αυτό μας λέει ο κ. Πρόεδρος.

                                  Συναδελφικά

                             Δημήτρης Βαρνάβας

 

ΥΓ. Βεβαίως θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ίσως είναι προτιμότερο που ο Τσούκαλος δεν αναμιγνύεται ενεργά στο θέμα της εγκυκλίου, διότι είναι ικανός να εισηγηθεί στον κ. Λέγκα να προσθέσει κι εδώ πίνακα με ποσοστώσεις και να τρέχουμε αλλόφρονες να διορθώσουμε τα κατορθώματά του.