Διεκδικούμε πραγματοποίηση όλων των προσλήψεων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009

Προς:

– τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

– τη Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας

– το Επιστημονικό Συμβούλιο

– τους Διευθυντές Τμημάτων και Κλινικών

– ΕΙΝΑΠ

– ΟΕΝΓΕ

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ  Γ.Ν.Α. “ΛΑΪΚΟ”

 

Αθήνα, 7/11/2008

 

Η Γενική Συνέλευση των Ιατρών του Π.Γ.Ν.Α. “ΛΑΪΚΟ” που έλαβε χώρα στις 7/11/2008 αποφάσισε τα εξής:

 

1. Συνέχιση των κινητοποιήσεων με κατάθεση προγράμματος εφημεριών 4 και 2 για τους ειδικευόμενους και ειδικευμένους αντίστοιχα με καταληκτική ημερομηνία την 13/11/2008 για όλες τις κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου.

 

2. Απαιτούμε από την ΟΕΝΓΕ να ληφθούν αποφάσεις σύμφωνες με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Ιατρών που θα πραγματοποιηθούν άμεσα στα νοσοκομεία όλης της χώρας, για τα θέματα που αφορούν την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Καταγγέλλουμε την στάση της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ που προέβη σε αυθαίρετες δηλώσεις περί συμφωνίας με το Υπ.Υγείας πριν την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων στα Nοσοκομεία της χώρας.

 

3. Διεκδικούμε πραγματοποίηση όλων των προσλήψεων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 και εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων στον εθνικό προϋπολογισμό του 2009, έτσι ώστε από 1-7-09 να μην υπάρχει κανένας γιατρός στη χώρα (ειδικός ή ειδικευόμενος) που να εξαναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες τον μήνα.

 

4. Απαιτούμε συγκεκριμενοποίηση των ασαφών σημείων του «πολυδιευθυντικού» σύμφωνα με την σχετική απόφαση του τελευταίου έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ.

 

5. Διεκδικούμε νέα αντιπρόταση για το μισθολογικό σκέλος με μεγαλύτερες αυξήσεις, με σύγκλιση πιο κοντά στα αιτήματα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (καθαρές τακτικές αποδοχές 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες).

 

6. Συμφωνούμε στις υπόλοιπες προτάσεις: Μη ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση καθώς και μη εφαρμογή κυκλικού ωραρίου, 7ωρο πρωινό ωράριο, ρεπό μετά από εφημερία και όχι μόνο μετά τις αργίες, επίδομα βιβλιοθήκης αφορολόγητο, οι πρώτες 4 εφημερίες για ειδικούς και οι πρώτες 6 για ειδικευόμενους να φορολογούνται με 20% και οι παραπάνω να είναι αφορολόγητες, η κλαδική σύμβαση να είναι ετήσιας διάρκειας, κατάργηση του πλαφόν Αρεοπαγίτη.

 

Καλούμε του συναδέλφους σε νέα Γενική Συνέλευση πριν την καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος εφημέρευσης.