Διερεύνηση οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε η Εξεταστική της Υγείας


Τη διερεύνηση των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ από δύο στελέχη του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και την παράδοση πορίσματος σε ένα μήνα αποφάσισε σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Αφορμή η αποκάλυψη για τρύπα πολλών εκατομμυρίων όπως προκύπτει από τους απολογισμούς του Κέντρου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. 


Οπως επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση οι πραγματογνώμονες θα εξετάσουν τους οικονομικούς απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και κάθε άλλο πρόσφορο στοιχείο υπάρχει προκειμένου να συμβάλλουν ενισχυτικά-επιβοηθητικά στις αποφάσεις που θα λάβει η Επιτροπή. 


Ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Σπύρος Λάππας, αφού αναφέρθηκε εξονυχιστικά στις προβλέψεις του κώδικα ποινικής δικονομίας για τον ορισμό πραγματογνωμοσύνης από εξεταστική επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με τον οποίο η Επιτροπή μπορεί να επιλέξει ελεύθερα πραγματογνώμονες πρότεινε να μην παρακαμφθεί το πλέον έμπειρο και εξειδικευμένο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.


Ο Σπ. Λάππας προέκρινε τους ορκωτούς λογιστές Νικόλαο Νάκο και Νικόλαο Σύκα, οι οποίοι όπως είπε προέκυψαν μετά από έρευνα και συνεννόηση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Γεωργαντά. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην έρευνα τα όσα προσκόμισε στην Επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 


Η Ν.Δ. δια στόματος Γιάννη Κεφαλογιάννη διαφώνησε με την πρόταση του Σπ. Λάππα και πρότεινε να οριστούν τακτικοί πραγματογνώμονες από τους πίνακες της Δικαιοσύνης. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου της ΔΗΣΥ συμφώνησε με τον βουλευτή της ΝΔ ως προς την πραγματογνωμοσύνη, αλλά και με τον Σπ. Λάππα ως προς το να συμπεριληφθούν τα όσα προσκόμισε ο Π. Πολάκης. Συμπλήρωσε δε ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι τραπεζικές κινήσεις που έγιναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να αποδειχθεί αν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων. 


Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, συμφώνησε με την επιλογή ορκωτών λογιστών, εμπειρογνωμόνων, πραγματογνωμόνων -όποιοι θα είναι αυτοί- προκειμένου να ελεγχθούν τα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ και επισήμανε ότι η πρόταση της πλειοψηφίας επισπεύδει ενδεχόμενη κωλυσιεργία.