Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Η μισή ζωή» του Ντένις Ο΄ Ρουρκ, το οποίο μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τις επιπτώσεις των παράνομων πυρηνικών δοκιμών στην υγεία των κατοίκων των Νησιών Μάρσαλ. Η ταινία έχει τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και με βραβείο ειρήνης στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Συνολικά τριάντα ταινίες απ΄ όλο τον κόσμο, καθώς και από την Ελλάδα, θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ. Ανάμεσα στις χώρες που θα συμμετέχουν με ταινίες ντοκιμαντέρ είναι το Αφγανιστάν, το Βιετνάμ, η Ρωσία, νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, η Ιαπωνία.
Γενικότερα τα παιδιά θα είναι στο επίκεντρο του φεστιβάλ: θα συμμετάσχει ο ινδικός οργανισμός Chinh Ιndia Forum με ένα εργαστήριο κινουμένων σχεδίων. Στόχος του είναι να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα των παιδιών με αναπηρία με τη βοήθεια των κινουμένων σχεδίων. Από το εργαστήριο θα προκύψει ταινία με τη συνεργασία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών και 30 παιδιών από την Ελλάδα.
Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλου, θα ξεκινήσει με προφεστιβαλική εκδήλωση στις 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα όπου θα προβληθεί η ταινία videodance «Το τίμημα της Ζωής».